Home > Stiri INTERNE > RINA Simtex a cumparat ISCIR-CERT

MECMA a vândut ISCIR-CERT pentru 2,58 milioane lei firmei RINA Simtex, singurul ofertant

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a vândut pachetul integral de acţiuni deţinut la firma ISCIR-CERT, specializată în evaluarea conformităţii produselor, sistemelor de management şi personalului, pentru 2,58 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro), firmei de certificare RINA Simtex, singurul ofertant.

“După verificarea şi analizarea documentelor de participare depuse, RINA Simtex Organismul de Certificare SRL Bucureşti a fost declarat ofertant acceptat, iar în urma oferirii preţului de pornire al licitaţiei, de 2,58 milioane de lei, a fost declarat ofertant adjudecatar, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

RINA Simtex a fost singurul participant la licitaţia cu strigare care a avut loc marţi, iar în perioada următoare vor fi negociate clauzele contractului de vanzare-cumpărare de acţiuni.

Licitaţia a fost organizată de MECMA prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

ISCIR-CERT are un capital social de 1,93 milioane de lei şi are ca obiect principal de activitate evaluarea conformităţii produselor, sistemelor de management şi personalului, prin testări şi analize tehnice. Firma are 18 salariaţi.

Ministerul Economiei deţine toate acţiunile firmei. ISCIR-CERT a avut în 2010 o cifră de afaceri de 1,5 milioane lei şi un profit brut de 200.000 de lei.

RINA Simtex are un capital social de 143.000 de lei şi este deţinută în proporţie de 70% de RINA International BV din Olanda. Restul acţiunilor aparţin mai multor persoane fizice de cetăţenie română.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibilie, RINA Simtex a avut în 2010 o cifră de afaceri de 6,7 milioane de lei şi un profit brut de 1,6 milioane de lei. Firma avea în 2010 un număr de 43 de angajaţi. (dupa o stire RTV.net)

› RINA Simtex a cumparat ISCIR-CERT