Home > Dictionar ISO > Rata de defectare, rata succesului

Rata de defectare

Reprezinta aceea limita a raportului de probabilitate conditionala ca momentul T al defectarii unei anumite entitati sa se produca in intervalul estimat de timp dat (t, t + dt), strict pe durata acestui anume interval dt si anume atunci cand dt este aproape zero, stiind faptul ca entitatea respectiva este functionabila inca de la inceputul intervalului de timp.

Rata de defectare estimata

Reprezinta acea rata a defectiunii unei anumite entitati si care este determinata prin valoarea sau valorile limita ale
acelui interval de incredere asociat cu nivelul de incredere dat si care se bazeaza pe aceleasi date ca si rata defectarii
care este observata a entitatilor identice nominal.

Rata de defectare extrapolata

Rata extrapolata a defectarii reprezinta acea extinderea prin extrapolare sau prin interpolare ca definitie a ratei de defectare estimata sau observata, la durata sau conditiile diferite de acelea care corespunzand intocmai ratei de defectare, observata sau estimata.

Rata de defectare prevazuta

Reprezinta, pentru anumite situatii date de utilizare si in acelasi timp tinandu-se seama de proiectul sau de conceptia entitatii, rata defectarii calculata tinand cont de acele rate de defectare observate, extrapolate sau estimate ale componentelor.

Rata succesului

Reprezinta o probabilitate ca o anumita entitate sa indeplineasca o functie sau caracteristica specificata sau ca o incercare sa fie satisfacatoare in anumite conditii specificate anterior.

› Rata de defectare, rata succesului