Home > Noi STANDARDE ISO > A 33-a Adunare Generala a ISO

Standardele internationale si noile provocari globale abordate in cadrul celei de a 33-a Adunari Generale ISO

Contributia standardelor internationale ISO in rezolvarea problemelor intr-o continua crestere a diversitatii si complexitatii cu care se confrunta umanitatea sta la baza strategiei pe cinci ani care urmeaza sa fie discutata si aprobata de catre ISO, Organizatia Internationala de Standardizare, la cea de a 33-a Adunari Generale, tinuta intre 15-17 septembrie, la Oslo, Norvegia.

Diversitatea provocarilor cu care se confrunta comunitatea globala se reflecta deja in domeniul de aplicare tot mai mare al ISO, care in ultimii ani a fost chemata de catre comunitatea internationala pentru a dezvolta standarde ISO in domenii precum eficienta energetica, responsabilitatea sociala, managementul evenimentelor, durabilitatea si siguranta traficului rutier.

Noul plan strategic va tine cont de astfel de provocari emergente la nivel mondial, in vederea consolidarii si dezvoltarii organizatiei, care va deveni si mai orientata catre utilizatorul final de standarde.

In plus fata de dezbaterea privind strategia, o sesiune deschisa pe tema “IT, locurile de munca si contributia standardelor” va fi organizata pe data de 16 septembrie.

Evenimentul va aborda cresterea profunda a importantei si dependentei de domeniul IT in viata de zi cu zi, incluzand dezbateri legate de varii si inovative zone cum ar fi informatica cu aplicatii in domeniul medical, de constructii, bancar, financiar si in comertul transfrontalier etc.

Prezentarile expertilor in IT vor aborda modalitatea in care standardele ISO pot contribui la promovarea compatibilitatii si interoperabilitatii, eficientei, securitatii si sigurantei precum si prezentarea provocarilor cu care se confrunta “IT-ul ecologic” si tarile in curs de dezvoltare.

Sesiunea deschisa ISO va face uz intensiv de mass-media sociala astfel incat mesajul tinta sa ajunga la un public mai larg, incurajandu-se astfel deschiderea si comunicarea. Oamenii din intreaga lume vor putea sa urmareasca conferinta de lucru direct pe webcast.

Standardele Norvegiene, membru ISO national al tarii gazda a Adunarii Generale, va institui un subiect de dicutii pe Twitter, invitând participantii directi si cei online sa prezente observatii si intrebari folosind tag-ul” # isooslo2010 “.

O selectie de comentarii va fi apoi prezentata vorbitorilor pentru a fi comentate in timpul sesiunii deschise.
In plus, o serie de clipuri video din cadrul evenimentului vor fi disponibile pe YouTube.

• Pentru a accesa videoclipurile Webcast si YouTube urmariti site-ul Adunarii Generale ISO www.isooslo2010.com
• Pentru mai multe noutati si resurse despre dezbaterile conferintei urmariti www.twitter.com / isostandards si / sau www.facebook.com / isostandards
• Aici gasiti programul complet al sesiunii deschise

Despre ISO, Organizatia Internationala de Standardizare

ISO, din a carei componenta fac parte institutele nationale de standardizare din 163 de tari, este cel mai mare dezvoltator mondial de standarde voluntare, bazate pe consens, detinand in portofoliu curent un numar mai mare de 18 000 de standarde cu aplicatii diverse pentru mediul de afaceri, guvern si societate.

› A 33-a Adunare Generala a ISO