Home > Noi STANDARDE ISO > C++0x alias C++11 a devenit standard international

Pe 12 august 2011 au fost date publicitatii rezultatele votului final ISO privind C++0x, iar comitetul de standarde ISO (http://www.open-std.org/jtc1/sc22/wg21/) a fost unanim in favoarea aprobarii noului standard pentru limbajul de programare orientata pe obiecte C++0x (deocamdata cunoscut in mod neoficial ca C++11), care a fost conceput pentru a inlocui deja existentul standard C++ ISO/IEC 14882. Noul standard va oferi caracteristici noi si imbunatatite, ca functii lambda, o functionalitate de programare concurenta, o initializare directa a campurilor de date si o biblioteca standard imbunatatita – pentru a numi numai cateva.

Standardul reprezinta un nou pas pe un drum bun pentru programatorii in acest limbaj. Dupa un proces indelungat si uneori amanat, dupa grelele eforturi depuse de cei interesati si dupa o promovare care se cere invariabil in astfel de procese, se poate spune in mod oficial ca programatorii vor beneficia de un nou standard international aprobat si recunoscut de Organizatia Internationala pentru Standardizare din Geneva.

Se spune ca ISO isi rezerva cateva luni pentru a publica standardul complet, dar se spera ca procesul va decurge destul de rapid si, in mod ideal, standardul va fi complet documentat si pus la dispozitia publicului de catre ISO pana la sfarsitul acestui an. Odata complet, el va purta numele oficial pe piata de C++11.

Aceasta este inca o realizare in istoria notoriului si recunoscutului international limbaj de programare orientat pe obiecte C++. Programatorii isi exprima recunostinta fata de Bjarne Stroustrup (http://www2.research.att.com/~bs/) si fata de toti cei care s-au implicat in impartasirea continua a muncii lor cu lumea intreaga.

Stroustrup a comentat recent pe marginea noului standard C++, spunand: “In mod surprinzator, C++0x pare ca e un nou limbaj: piesele se potrivesc mai bine impreuna decat o faceau inainte si gasesc ca un stil de programare de un nivel mai inalt este mai firesc decat cel de dinainte si la fel de eficient ca intotdeauna”. sursa: http://blog.operationreality.org

› C++0x alias C++11 a devenit standard international