Home > Noi STANDARDE ISO > Ce face un ingredient alimentar “natural”?

Când este un ingredient alimentar considerat “natural”? Până în prezent, nu exista o definiție acceptată la nivel internațional a unui ingredient alimentar “natural”, însă o nouă specificație tehnică ISO va ajuta jucatorii din industria alimentară și a băuturilor să vorbească în aceeași limbă.

În ciuda interesului enorm al consumatorilor pentru toate lucrurile “naturale”, ceea ce constituie de fapt un ingredient alimentar “natural” a fost de mult timp dezbătut. Cu excepția câtorva încercări ale Comisiei Codex Alimentarius la sfârșitul anilor 1990, nu au existat cerințe convenite la nivel internațional în ceea ce privește ingredientele alimentare naturale și procesele alimentare – adică până la apariția specificației tehnice ISO / TS 19657: 2017, Definiții și criteriile tehnice pentru ingredientele alimentare pentru a fi considerate ca fiind naturale.

Scopul acestui document este de a furniza criteriile necesare pentru ca ingredientele alimentare să fie considerate ca fiind “naturale”, la care industria alimentară și a băuturilor și autoritățile publice se pot referi în mod universal la un moment în care mărfurile sunt comercializate în mod liber în întreaga lume.

În unele regiuni ale lumii, absența unor astfel de criterii a condus chiar la procese. Prin urmare, noul standard ISO 19657 propune criterii pentru comunicările între întreprinderi privind ingredientele alimentare care sunt considerate “naturale”, contribuind la echilibrarea condițiilor de joc și la asigurarea unor practici comerciale echitabile în industria alimentară și a băuturilor. Documentul nu se aplică comunicării produselor către consumatori, cum ar fi etichetarea ambalajelor.

ISO / TS 19657 abordează nevoile tuturor producătorilor de alimente și băuturi și producătorilor de ingrediente alimentare, indiferent de mărimea și complexitatea lor. Acest document va contribui la asigurarea practicilor corecte în toate relațiile de afaceri.

ISO / TS 19657: 2017 a fost elaborat de ISO / TC 34, Produse alimentare, subgrupul de lucru 18, Ingrediente naturale alimentare. Poate fi achiziționat de la membrul ISO naționali sau prin magazinul ISO.

› Ce face un ingredient alimentar “natural”?