Home > Noi STANDARDE ISO > Implicarea consumatorilor in activitatea ISO

Informatii online despre implicarea consumatorilor in activitatea ISO

ISO a lansat un director online care ofera informatii releritoare la implicarea consumatorilor in activitatea sa.

Nou director ofera informatii de baza, usor de actualizat, privind situatia participarii consumatorilor in stabilirea standardelor, in special in domeniile prioritare identificate de comitetul de ISO privind politica de protectie a consumatorilor (ISO / COPOLCO).

Datele furnizate de membri ISO sunt integrate automat in directorul online, care ofera informatii in timp real privind participarea consumatorilor, sortate pe zone teritoriale sau tari.

O pagina de interogare permite utilizatorilor sa genereze liste de standarde sau standarde in curs de dezvoltare in cadrul fiecarui domeniu reglementat.

“Acesta noua modalitate de a prezenta informatile despre participarea consumatorilor sta la baza unuia dintre obiectivele noastre in curs de desfaşurare: de a promova implicarea partilor interesate in activitatea ISO”, spune Rob Steele, ISO secretarul general.

“Datorita acestei resurse utile, acum avem la dispozitie o imagine de ansamblu, transparenta şi obiectiva, a participarii consumatorilor in standardizare. Avand aplicatii multiple, directorul va oferi utilizatorilor exemple concrete referitoare la importanta implicarii partilor in mod eficient in domeniul standardizarii. Acest lucru este valabil atat pentru relevanta de piata a standardelor cat şi pentru beneficiile aduse utilizatorului final. ”

sursa: Organizatia Internationala de Standardizare

› Implicarea consumatorilor in activitatea ISO