Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 11031 destinat Macaralelor din zonele seismice

Reprezinta macarale un risc în timpul cutremurelor? Un nou standard ISO pentru macarale folosite în regiunile active seismic se va asigura ca nu

Nu sunt străini de macaralele care fac parte din peisajelor orașelor, dar cum ne putem asigura că nu se vor prăbuși in timpul unui cutremur?

Noul ISO 11031 poate fi folosit pentru a calcula încărcătura seismica și stabilește principiile de proiectare pentru macaralele destinate să lucreze în regiunile active seismic.

Klaus Pokorny, secretar al subcomisiei ISO de lucru cu privire la principiile de proiectare și cerințe pentru macarale, explică: “Pentru a ne asigura că macaralele sunt sigure, trebuie mai întâi să se calculeze sarcinile seismice care arată modul în care o macara va raspunde la seisme moderate pana la cutremure severe. Apoi, putem utiliza stările limită de proiectare prevăzute în două forme:. Limită de funcționare și limita finală ”

“Orice evaluare ar trebui să țină seama de condițiile seismice regionale precum și de condițiile de suprafață ale solului pe care macaraua este amplasata. Este de asemenea important să se ia în considerare modul în care macaraua va fi utilizată și orice riscuri care ar putea rezulta din daune seismice “, notează Pokorny.

“Nu numai ca ISO 11031 adăuga un suport si încredere in industriei, acesta oferă de asemenea un limbaj tehnic comun astfel încât producătorii, utilizatorii și proprietarii să înțeleagă reciproc în mod clar, indiferent de locul unde acestea sunt: – un impuls pentru comerțul global”, conchide Pokorny.

ISO 11031 a fost dezvoltat la cererea Japoniei care, în urma cutremurului din Kobe din 1995, a subliniat necesitatea unui standard pentru a asigura macaralele rezistente la seisme. Secretariatul subcomitetului care a dezvoltat standardul este deținut de DIN, membrul ISO pentru Germania.

› ISO 11031 destinat Macaralelor din zonele seismice