Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 11121 si ISO 11107 / 2009, Servicii de scufundare

Doua noi standarde ISO vor face programele de antrenament pentru scufundare mai sigure atat pentru noii veniti in acest domeniu cat si pentru scufundatorii cu experienta

Standardele sunt destinate atat pentru programele introductive de scufundare cat si pentru cele avansate, cu certificare de scufundator nitrox (EAN).

Pasiunea pentru activitati in aer liber, precum si motivatia de a descoperi mediul natural cel mai bine rezervat, face din activitatea de scufundare un mijloc de recreere in crestere pe plan mondial.

Standardele internationale:

ISO 11121:2009, Servicii de scufundare de agrement- Cerinte pentru programele de formare introductiva pentru scufundare

si

ISO 11107:2009, Servicii de scufundare recreationala – Cerinte ale programelor de formare a scufundatorilor cu aer imbogatit nitrox (EAN )

raspunde nevoilor acestei piete in expansiune, unde formarea profesionala este esentiala.

Recent publicatul standard ISO 11121:2009 specifica cerintele minime pentru activitatile de scufundare de baza si recreationale. Aceste cerinte sunt folosite pentru initia o persoana in scufundarea de agrement, prin intermediul unui supraveghetor, pe baza unei scufundari controlate.

Un program introductiv de scufundare nu duce la certificare, dar este destinat sa furnizeze o experienta minima in acest domeniu.

Participantii sunt instruiti cu notiuni de baza pentru a experimanta scufundatul sub supravegherea directa.

Standardul ISO 11121 / 2009 se aplica pentru programe care au in vedere activitati in mediu acvatic natural.

Astfel de programe ar trebui sa asigure viitorii scafandri sa poate efectua scufundari sigure in mediu acvatic natural.

O anexa in cadrul standardului ofera un exemplu de fisa de informatii pentru diagnostic medical.

Pentru scufundatorii avansati, standardul ISO 11107 / 2009, Servicii de scufundare de agrement – Cerinte pentru programele de formare a scufundarilor cu aer imbogatit nitrox (EAN), precizeaza nivelul de competenta necesar unui scafandru in scopul de a primi certificarea de scafandru nitrox. sursa: www.iso.org

› ISO 11121 si ISO 11107 / 2009, Servicii de scufundare