Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 11930 – Protectia antimicrobiana la cosmetice

Produse cosmetice fara microbi datorita noului standard ISO 11930

13 iulie 2012. Multi dintre noi folosesc produse cosmetice cum ar fi produsele de machiaj sau samponul pentru a ne curata, parfuma, proteja sau schimba modul in care aratam sau mirosim. Insa cum putem sa stim daca produsele pe care le aplicam sunt sigure? Un nou standard ISO va ajuta la evaluarea protectiei antimicrobiene a produselor cosmetice.

Exista mai multe moduri de a proteja produsele cosmetice:
• Conservarea chimica;
• Caracteristicile inerente formulelor;
• Designul ambalajelor;
• Procesul de fabricatie.

Noul standard, ISO 11930:2012, Cosmetice – Microbiologie – Evaluarea protectiei antimicrobiene a unui produs cosmetic, va ajuta la testarea eficientei lor in protejarea consumatorilor.

“Utilizarea produselor cosmetice este la fel de globala ca si industria cosmeticelor in sine,” a declarat Andrée Cremieux, seful proiectului ISO 11930. “Liniile directoare armonizate la nivel mondial sunt necesare pentru a garanta ca testarea cosmeticelor se efectueaza in mod fiabil in intreaga lume, si ca rezultatele diferitelor laboratoare sunt comparabile intre ele.”

“ISO 11930 defineste o procedura pentru evaluarea protectiei generale a unui produs cosmetic, incluzand un test de eficacitate a conservarii, dar si criterii de evaluare. Standardul va permite raspandirea celor mai bune practici in intreaga lume, facand companiile mai eficiente, eliminand barierele din calea comertului si dandu-le consumatorilor asigurari ca produsele pe care le folosesc sunt unele sigure.”

ISO 11930 ar trebui sa fie folosit impreuna cu ISO 29621:2010, Linii directoare pentru evaluarea riscurilor si identificarea produselor cu risc microbiologic scazut, care ajuta la determinarea produselor care au un risc scazut de contaminare microbiana.

ISO 11930:2012, Cosmetice – Microbiologie – Evaluarea protectiei antimicrobiene a unui produs cosmetic, a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO/TC 217, Cosmetice.

Standardul este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO in Romania) sau mai poate fi obtinut direct de la secretariatul central ISO, la pretul de 98 franci elvetieni, vizitand magazinul online ISO (www.iso.org/iso/home/store/catalogue_tc/catalogue_detail.htm?csnumber=51037) sau contactand departamentul ISO de marketing, comunicare si informare. (dupa un comunicat de presa al ISO.org)

› ISO 11930 – Protectia antimicrobiana la cosmetice