Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 11987 – Durata de viata a lentilelor de contact

Standardul revizuit ISO 11987:2012 pentru masurarea duratei de viata a lentilelor de contact

4 septembrie 2012. Numarul purtatorilor de lentile de contact din intreaga lume continua sa creasca de la an la an. Aceasta crestere se datoreaza progreselor semnificative aduse calitatii si confortului lentilelor de contact. Cu toate acestea, este important sa se mentina calitatea lentilelor de contact in timpul intregii lor durate de viata. Un standard ISO revizuit va ajuta la garantarea faptului ca lentilele de contact vor fi sigure si eficace in momentul utilizarii lor, deoarece calitatea lor nu se va deteriora in timpul depozitarii.

Piata mondiala a lentilelor de contact este estimata la 6,1 miliarde $ si se bucura de o ascendenta constanta. Exista mai multe tipuri de lentile de contact: lentile de contact suple; lentile de contact de unica folosinta, care pot fi purtate doar o zi; lentile de contact rigide etc. – care ofera tot mai mult confort si tot mai multa comoditate in purtarea lor zilnica.

Standardul ISO revizuit ISO 11987:2012, Optica oftalmica – Lentile de contact – Determinarea duratei de viata, le va permite producatorilor sa recomande conditiile de depozitare optime pentru pastrarea lentilelor de contact in siguranta in timpul depozitarii si distributiei lor.

Standardul specifica procedurile de testare care trebuie aplicate lentilelor de contact pentru a masura daca si-au schimbat proprietatile de cand au fost produse, de cand sunt plasate in ambalajul lor final si pana la prima lor utilizare de catre purtator.

ISO 11987:2012 este un standard dezvoltat de comitetul tehnic ISO/TC 172, Optica si fotonica, subcomitetul SC 7, Optica si instrumente oftalmice. Standardul este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO in Romania). El mai poate fi obtinut si direct de la secretariatul central ISO, la pretul de 50 franci elvetieni, vizitand magazinul online ISO (www.iso.org/iso/catalogue_detail.htm?csnumber=51074) sau contactand departamentul ISO de marketing, comunicare si informare.

› ISO 11987 – Durata de viata a lentilelor de contact