Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 12311 si ISO 12312 pentru Ochelari de soare

Noul standard ISO pentru imbunatatirea calitatii ochelarilor de soare, publicat in 2013

Sunteti tipul de persoana care poarta ochelari de soare imediat ce apare o raza de soare sau ati prefera sa infruntati stralucirea unei zile de vara fara nicio protectie?

Cea mai mare parte a oamenilor nu realizeaza importanta protejarii ochilor fata de soare pentru a preveni efecte nedorite precum cataracta, pierderea acuitatii vizuale sau cancerul de piele, fara a mai mentiona ridurile. Si daca sunteti genul de persoana care intelege importanta protejarii ochilor cum va puteti asigura de faptul ca perechea de ochelari pe care tocmai ati cumparat-o va protejeaza cu adevarat?

Pleoapele noastre sunt subtiri si fragile si pot fi afectate usor de lumina ultravioleta, chiar si in zilelele noroase. Cu toate acestea, ochelarii de soare care nu au protectia necesara pot cauza mai multe efecte negative decat pozitive.

ISO a publicat doua noi standarde pentru a ajuta industria producatoare de ochelari de soare sa asigure faptul ca produsele realizate sunt eficiente si asigura protectia dorita.

Primul standard are denumirea completa ISO 12312:2013, Protectia ochilor si a fetei – Ochelari de soare si echipamente similare – Partea 1: Ochelari de soare pentru uz general.

ISO 12312-1 ofera o serie de cerinte care trebuie respectate de producatori, cum ar fi verificarea produselor ca acestea sa nu prezinte margini taioase care pot rani purtatorii, cerinta ca acestia sa nu cauzeze deficiente de observare care pot preveni utilizatorii sa distinga luminile din trafic; se reglementeaza, de asemenea, declararea diferitelor grade de protectie UV.

Cel de al doilea standard, ISO 12311:2013, Echipamente de protectie a personalului – Metode de testare pentru ochelari de soare, va ajuta producatorii sa asigure eficienta si fiabilitatea la testarea produselor, prin oferirea de specificatii si instructii.

Impreuna, ambele standarde vor constitui o echipa puternica care va duce la cresterea increderii in comertul global cu ochelari de soare, asigurand totodata si protejarea ochilor utilizatorilor. (dupa un comunicat de presa al I.S.O.)

› ISO 12311 si ISO 12312 pentru Ochelari de soare