Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 14034 : 2016 ajuta noile tehnologii verzi

ISO 14034 – nou instrument ISO pentru a ajuta tehnologiile ecologice de ultimă oră sa ajunga pe piețe

iso-14034ISO doar ce a publicat un nou standard pentru a ajuta companiile care dezvoltă tehnologii inovatoare de mediu sa ajunga pe piețe noi. ISO 14034: 2016, Managementul mediului – verificarea tehnologiilor de mediu (ETV), va asigura verificarea independentă a performanțelor noilor tehnologii de mediu. Acest lucru va ajuta producătorii sa poata dovedi fiabilitatea cerintelor de performanță și cumpărătorii de tehnologii verzi sa identifice inovațiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor.

Verificarea performanței este un pas cheie pentru acceptarea de către piață a inovațiilor tehnologice ecologice. Cu dovada de performanță asigurata în mod credibil, inovațiile se pot aștepta la un acces mai ușor pe piață și / sau la o cotă de piață mai mare iar riscul tehnologic este mult redus pentru cumpărătorii de tehnologie ecologica inovatoare.

Benoit Desforges, seful grupului de lucru responsabil pentru dezvoltarea ISO 14034 a raspuns la o serie de intrebari pentru a afla de ce tehnologiile ecologice trebuie să fie verificate și în ce fel noul standard ISO va avea impact asupra întreprinderilor și de a beneficia de durabilitate.

De ce performanța tehnologiilor ecologice trebuie să fie verificata?

Noile tehnologii de mediu pot face o diferență semnificativă în ceea ce privește resursele și economiile de costuri, dar de multe ori se confruntă cu obstacole serioase ale pieței, deoarece acestea sunt inovații care, prin definiție, nu sunt încă în măsură să demonstreze un palmares de succes. VTM își propune să schimbe acest lucru prin furnizarea de dovezi verificate pentru a confirma cererea de performanță a tehnologiei de mediu și să se diferențieze inovația de alte tehnologii concurente.

Ce isi doreste ISO 14034 sa facă?

ISO 14034 reflectă un consens internațional că standardizarea procesului de verificare a performanței este o modalitate eficientă de stabilire a credibilității globale a soluțiilor ecologice inovatoare.

Noul standard specifica secțiuni cu privire la principiile de verificare, practicile de testare acceptate și cerințele de raportare pentru a contribui la crearea unor condiții de concurență echitabile pentru inovatori tehnologici și pentru a încuraja acceptarea mai mare a tehnologiilor inovatoare pe piață. Acest lucru contribuie la construirea de credibilitate pentru furnizor și de încredere pentru cumpărător prin furnizarea de piațe cu asigurarea că cererile privind performanța de mediu sunt valide, credibile și susținute de o înaltă calitate, toate acestea confirmate de teste independente.

Cum pot companiile folosi VTM (ISO 14034)?

Economia globală necesită date independente, asigurate de calitate privind performanța tehnologiilor inovatoare. Liderii de afaceri și organizațiile publice trebuie să echilibreze cerințele de schimbare și de adaptare împotriva riscurilor de adoptare a soluțiilor inovatoare. La fel de important, industria are nevoie de tehnologii eficiente, scalabile, pentru a îmbunătăți performanțele de mediu și să răspundă așteptărilor părților interesate. În cele din urmă, atunci când ajung pe piață, companiile de tehnologie antreprenoriala au nevoie de opțiuni simplificate pentru a demonstra și valida tehnologiile lor inovatoare și ofertele de servicii.

Care sunt unele dintre avantajele standardului pentru industrie?

ISO 14034 este proiectat pentru a oferi mai multe beneficii care sporesc încrederea în selectarea tehnologiilor care demonstrează o valoare adăugată ecologică. Acestea includ:

– Nivelarea terenul de joc pentru inovatorii tehnologici
– Armonizarea procesele VTM dincolo de frontierele internaționale
– Furnizarea de evaluare credibilă, independentă a tehnologiilor inovatoare de mediu
– Permiterea de decizii informate atunci când se identifică și selecteaza tehnologiile adecvate
– Atingerea obiectivelor de mediu durabile, care să aducă beneficii cetățenilor din întreaga lume

ISO 14034 deschide calea spre evaluarea performanțelor tehnologice în cazul în care durabilitatea și inovația sunt legate în mod inextricabil. Prestațiile sunt așteptate de la recunoașterea internațională a verificărilor și apariția progresivă a unei piețe eco-inovare care să promoveze concurența bazată pe performanță și ecologizarea achizițiilor publice.

În ce moduri se va folosi VTM (ISO 14034) și de către cine?

În primul rând, ISO 14034 informează verificatorii independenți cu privire la modul în care să efectueze verificarea de calitate garantată a unei tehnologii de mediu. ETV ajută furnizorii de tehnologie sa furnizeze date obiective și de încredere privind performanța unei tehnologii inovatoare de mediu. Pentru cumpărătorii de tehnologie și investitori, ETV este o sursă sigură de informații pe care să se bazeze deciziile de cumpărare și o mai bună gestionare a riscurilor tehnologice și de investiții. În cele din urmă, ETV oferă factorilor de decizie politică, autoritățile de reglementare și a altor părți interesate informații clare cu privire la performanțele realizabile prin noile tehnologii de mediu. (dupa un comunicat ISO)

› ISO 14034 : 2016 ajuta noile tehnologii verzi