Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 17442 – Identificarea persoanelor juridice

ISO 17442 castiga sprijinul industriei ca standard de identificare a persoanelor juridice

GFMA a recomandat ISO 17442, care urmeaza a fi publicat ca standard la inceputul anului viitor

9 august 2011. Asociatia de Management Financiar Global (GFMA), o federatie de asociatii de afaceri oferind servicii financiare globale, a recomandat luna trecuta standardul ISO 17442 ca identificator de persoane juridice (IPJ).

Este de asteptat ca o schita a ISO 17442 sa fie publicata ca standard international ISO in ianuarie 2012. Standardul a fost dezvoltat de Comitetul tehnic ISO pentru servicii financiare (cunoscut ca TC 68) si se afla, in prezent, in stadiul de schita de standard international.

GFMA afirma ca ISO 17442 pune bazele unei identificari viabile, uniforme si globale a persoanelor juridice. Printre atributele cheie ale standardului se numara si posibilitatea de a defini o guvernare cu surse deschise in cazul emiterii si mentinerii unei scheme IPJ accesibile, globale si lipsite de limitari ale sarcinilor.

Brett Lancaster, director general la Swift, a declarat ca noul standard ISO 17442 a fost dezvoltat intr-un “timp record.” Swift si DTCC/Avox lucreaza impreuna cu ISO, Organizatia Internationala pentru Standardizare, la implementarea IPJ.

“Am auzit critici la adresa Swift cum ca s-ar misca relativ incet, insa chiar nu este cazul,” a adaugat Lancaster. “Am demarat aceasta initiativa de timpuriu pentru a castiga adeziunea celor din domeniul nostru.” sursa: www.waterstechnology.com

› ISO 17442 – Identificarea persoanelor juridice