Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 19078 2006, Cilindri cu gaz

ISO 19078, Inspectia instalatiei de cilindri si adaptarea clilindrilor de presiuni mari pentru stocarea la bordul vehiculelor a gazului, ca si combustibil

Ambele operatii sunt importante si necesar a fi efectuate in acelasi timp.

Standardul de siguranta ISO va incuraja piata in favoarea vehiculelor ce folosesc gazul natural ca si combustibil.

Se asteapta ca un standard ISO 19078 sa contribuie la extinderea pietei pentru vehiculele ce folosesc gazul natural, facand ca
acesta alternativa sa fie mai sigura.

Acestea sunt importante deoarece mentinerea bunei functionari a cilindrilor pe gaz este vitala pentru viitorul combustibililor nepoluanti si ofera informatii autoritatilor competente, producatorilor de vehicule cat si utilizatorilor.

Aceste transformari trebuie efectuate cat mai repede deoarece cresterea preocuparii pentru problemele de sanatate legate de poluare cat si cresterea pretului petrolului duc la cresterea numarului de vehicule ce folosesc gazul natural, avand in vederea ca in momentul actual numarul lor este de peste 5,5 mil.

Noul standard ISO ofera informatiile necesare pentru inspectia cilindrilor in conformitate cu recomandarile producatorilor de vehicule si cu cerintele ISO 11439:2000, Cilindri pe gaz – Cilindri de inalta presiune pentru automobilele ce folosesc gazul natural.

Standardul ofera criteriile de acceptare sau respingere in absenta unui ghid oferit de producator eventual inapoierea daca este cazul.

Costuri ISO 19078

ISO 19078:2006, Cilindri cu gaz- Inspectia instalatiei de cilindri si adaptarea clilindrilor de presiuni mari pentru stocarea la bordul vehiculelor a gazului, ca si combustibil
costa 126 de franci elvetieni si este disponibil institutelor nationale membre ISO.

Standardul ISO 19078 a fost dezvoltat de subcomitetul SC4, Cerinte operationale pentru cilindri cu gaz, a comitetului tenic ISO/TC 58, Cilindri cu gaz.

› ISO 19078 2006, Cilindri cu gaz