Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 20126 – Periute de dinti manuale

Zambiti cu incredere cu noul standard pentru periutele de dinti, ISO 20126

26 aprilie 2012. Periutele de dinti sunt produse de uz cotidian. In comert exista periute de toate culorile, cu forme care se presupune ca le confera proprietati diferite, insa cum ne putem asigura ca ele sunt eficace si solide in conditii de utilizare normala? ISO 20126:2012, Stomatologie – Periute de dinti manuale – Cerinte generale si metode de incercare, se ocupa exact de acest lucru.

Standardul ISO 20126 expune: criterii de conformitate si de neconformitate, recomandari privind inspectia fizica, rezistenta la uzura si la atacuri chimice; cerinte si incercari privind rezistenta manerului; indrumari privind marcajul, etichetarea si impachetarea periutelor de dinti manuale.

Prof. Hiroshi Nakajima, presedintele subcomitetului care a dezvoltat standardul, a declarat:

“Tinand cont de oferta foarte bogata de periute de dinti de diverse marci, sunt necesare cerinte comune pentru a compara aceste produse diferite. ISO 20126 ofera un ghid la indemana, cu cele mai bune practici armonizate, destinat industriei stomatologice, producatorilor de periute de dinti si autoritatilor de reglementare. Si, mult mai important, utilizatorii vor beneficia de asigurarea ca periutele lor de dinti indeplinesc criteriile internationale de performanta si ca isi fac treaba cum trebuie.”

Aceasta editie, a doua, o anuleaza si o inlocuieste prima (ISO 20126:2005), care a fost revizuita din punct de vedere tehnic. Ultima versiune a standardului introduce o noua cerinta si o noua metoda de incercare pentru determinarea rezistentei la impact a manerelor periutelor de dinti.

Standardul ISO 20126 a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO/TC 106, Stomatologie, subcomitetul SC 7, Produse de ingrijire orala.

ISO 20126:2012, Stomatologie – Periute de dinti manuale – Cerinte generale si metode de incercare, este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO in Romania). El mai poate fi obtinut si direct de la secretariatul central ISO, la pretul de 74 franci elvetieni, vizitand magazinul online ISO ori contactand departamentul de marketing, comunicare si informare. (sursa: Organizatia Internationala pentru Standardizare – ISO www.iso.org)

› ISO 20126 – Periute de dinti manuale