Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 22239, Detectarea prezentei si orientarii scaunului auto pt. copii

Specificatii ISO 22239 pentru sistemul de detectie a scaunului auto pentru copii vor reduce riscul de accidentare datorat airbag-ului

Sistemele auto airbag salveaza mii de vieti in fiecare an. Dar este cunoscut si faptul ca aceste sisteme pot cauza si accidente, uneori chiar mortale, copiii fiind categoria cea mai supusa riscului.

O serie noua de specificatii tehnice ISO 22239, prezentate in trei parti, contribuie la oferirea unei solutii prin reducerea riscului ca airbag-ul sa se declanseze in caz de accident atunci cand scaunul auto pentru copil este prezent. Specificatiile pentru implementare contin cerintele unui sistem de detectie a prezentei si orientarii unui scaun auto pentru copii (CPOD).

Prezenta acestui sistem permite detectarea automata a oricarui scaun auto pentru copii si semnalizarea automata a ricului pentru copil datorat pernei de aer active.

Sistemul foloseste identificarea prin radio frecventa (RFID) in vederea obtinerii informatiilor despre urmatoarele aspecte:
• Prezenta unui scaun auto pentru copii
• Orientarea scaunului auto ( cu partea frontala spre airbag sau revers )
• Identificarea tipului de scaun pentru copii
• Diagnosticarea sistemului.

Falk-Hagen Brämig, liderul proiectului CPOD, despre ISO 22239:

“Scopul acestui sistem de detectare este de a imbunatati performanta generala a sistemelor de siguranta pentru pasageri, in special prin reducerea riscului de declansare a airbag-ului. Acest sistem de detectie salvator de vieti a fost facut posibil datorita unui grup international de experti, sub conducerea comitetului tehnic ISO / TC 22, Vehicule rutiere.”

Noile specificatii tehnice ISO 22239, care sunt publicat sub titlul general Vehicule rutiere – Sistem de detectare a prezenteti si orientarii scaunului auto pentru copii (CPOD), sunt destinate sa asigure ca toate sistemele tip CPOD sunt compatibile intre ele.

ISO / TS 22239:2009, Vehiculele rutiere – Sistem de detectare a prezentei si orientarii scaunului auto pentru copii (CPOD), Partea 1: Specificatii si metode de testare, Partea 2: Specificatiile trasmisiei si Partea 3: Etichetarea, costa 168 de franci elvetieni fiecare. (www.iso.org)

› ISO 22239, Detectarea prezentei si orientarii scaunului auto pt. copii