Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 22810 pentru Ceasuri rezistente la apa

Noul standard ISO 22810 : 2010, Orologerie – Ceasuri rezistente la actiunea apei

ISO 22810 Ceasuri De la ceasurile de lux la cele low-cost, in momentul luarii deciziei de cumparare, rezistenta la actiunea apei poate fi de multe ori un factor decisiv pentru cumparatorii exigenti. Dar ce inseamna exact acest termen si care este modalitatea prin care clientii pot fi siguri ca toate marcile folosesc masuri echivalente?

Pentru a raspunde la aceste intrebari, ISO a dezvoltat un nou standard care ofera metode de testare si defineste caracteristici de etichetare pentru ceasurile vandute cu mentiunea “rezistente la apa”.

Noul standard international ISO 22810 insarcineaza fabricantii sa dovedeasca faptul ca ceasurile lor sunt rezistente la apa folosind criteriile asociate celor mai bune practici ale industriei de profil si know-how-ul international.

De exemplu, in cazul in care un ceas este declarat a fi “rezistent la apa” pana la 30 de metri (100 de picioare), acest lucru inseamna ca pentru toate activitatile acvatice pana la o adancime de 30 de metri acest ceas nu ar trebui sa prezinte infiltratii.

Producatorul unui ceas rezistent la actiunea apei poate oferi evaluari pentru a ajuta consumatorii sa determine tipul de mediu in care ceas poate fi utilizat.

ISO 22810:2010, Orologerie – Ceasuri rezistente la actiunea apei

a fost elaborat pentru a satisface cerererea la nivel mondial pentru specificatii clare si fara echivoc in acest domeniu.

“Noul standard ISO reprezinta un castig atat pentru industria de profil cat si consumatori”

a declarat Vincent Grossenbacher, secretar al subcomisiei care a dezvoltat noul standard.

“Pentru prima data, producatorii sunt liberi sa aleaga testele si planul de esantionare, cu conditia ca produsul final sa indeplineasca cerintele ISO 22810. Consumatorii, pe de alta parte, castiga protectia garantata ca orice ceas pe piata vandut cu caracteristica rezistent la apa trebuie sa indeplineasca ISO 22810, indiferent de marca

ISO 22810 inlocuieste standardul ISO 2281, care a fost folosit de industria de profil din anul 1990, cand a fost publicat pentru prima oara de catre ISO. Noul editie din 2010 inlatura orice ambiguitati si aduce continutul standardului la curent cu toate evolutiile tehnologice ultramoderne. (www.iso.org)
tags: certificare ISO 22810, implementare, ceasuri, consultanta ISO 22810, rezistenta apa

› ISO 22810 pentru Ceasuri rezistente la apa