Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 26369, Cosmetice – Metode de testarea gradului de protectie solara

ISO 26369 arunca o noua lumina asupra metodelor de protectie solara

Un nou raport tehnic ISO care compileaza cele mai uzitate metode pentru evaluarea produselor pentru protectie solara va usura munca de testare a articolelor existente pe piata.

Standardul ISO 26369 / 2009, Cosmetice – Metode de testare a gradului de protectie solara – Revizuriea si evaluarea metodelor de indicare a gradului de protectie solara, va avea contributii benefice atat pentru organisme de reglementare cat si a sectorului privat si cel a protectiei consumatorilor.

Noul raport ISO revizuie si evaluaeaza metodele de determinare a gradului de protectie solara, incluzand tabele cu parametri si date specifice.

Se aplica la determinarea factorului de protectie solara si la razele ultraviolete pentru un produs cu acesta destinatie. Metodele de cuantificare includ atat determinari in vivo cat si in vitro.

Prof. Philippe Masson, presedinte al grupului de lucru care a dezvoltat raportul, a declarat:

“Evaluarea eficacitatii produselor de protectie solara este recunoscuta ca o problema importanta de sanatate publica.

Pana in prezent, multitudinea de metode folosite pentru a determina nivelul de protectie asigurat de articolele pentru protectie solara a facut dificila si consumatoare de timp comparatia intre produse.

Datorita ISO 26369 : 2009, utilizatorii sunt acum in masura sa compare metodele mai rapid si usor, pe baza unui singur document. “

ISO 26369 / 2009 va servi ca un cadru tehnic/stiintific, in scopul de a ajuta la identificarea celor mai potrivite metode pentru standardizare.

Acesta va fi parte dintr-o serie de standarde care vor aborda metodele de testare a protectiei solare.

ISO / TR 26369:2009 a fost elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 217, Cosmetice, si este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO, in Romania); la Secretariatul Central ISO, acesta costa 136 de franci elvetieni (un articol ref. la consultanta ISO 26369 si certificare ISO 26369; sursa principala: www.iso.org).

› ISO 26369, Cosmetice – Metode de testarea gradului de protectie solara