Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 29621 pentru Cosmetice – Microbiologie

Noul ISO 29621 : 2010 ofera industriei cosmetice si agentiilor de reglementare un instrument pentru identificarea produselor cu risc scazut de contaminare microbiologica

ISO 29621 cosmeticeDe la sampon si ruj pana la cremele de fata, produsele cosmetice sunt folosite pentru a ajuta la mentinerea tenului curat, in stare proaspata si chiar pentru a etala o alura mai tanara si atractiva.

Cu toate acestea, produsele cosmetice prezinta un risc de contaminare microbiologica.

ISO 29621 contribuie la rezolvarea acestei probleme cu o solutie sub forma unui standard international care va ajuta industria cosmetica sa identifice care sunt nivelurile si tipurile de contaminare ce reprezinta un pericol pentru sanatate si care produse sunt sigure.

Exista multe ocazii in care un produs cosmetic poate fi contaminat de microorganisme.

Microorganismele se multiplica apoi exponential iar numarul mare de bacterii pot provoca efecte negative asupra calitatii produselor si sanatatii consumatorilor, variind de la infectii la reactii alergice severe.

Standardul ISO 29621:2010, Cosmetice – Microbiologie – Linii directoare pentru evaluarea riscurilor si identificarea produselor cu risc scazut de contaminare microbiologica

va ajuta la determinarea produselor cosmetice care prezinta un risc scazut pentru utilizatori, in cazul in care probabilitatea de contaminare este extrem de scazuta.

In conformitate cu noul standard ISO 29621, un numar de caracteristici ale produselor trebuie sa fie evaluate atunci cand se efectueaza o evaluare a riscurilor microbiene, printre acestea numarandu-se compozitia produsului, conditiile de productie, de ambalare si diverse combinatii ale acestor factori.

Cosmeticele evaluat ca “produse cu risc scazut” nu vor trebui supuse in continuare testelor microbiologice.

Mojdeh Rowshan Tabari, secretar al comitetului tehnic si organizator al grupului de lucru care a dezvoltat acest standard a subliniat faptul ca ISO 29621 va ajuta producatorii din industria cosmetica si agentiile de reglementare pentru a determina, pe baza unei evaluari a riscurilor, oportunitatea aplicarii standardelor internationale in domeniul microbiologic pentru produsele cosmetice in cazul in care alte metode relevante nu sunt necesare. (dupa un articol www.iso.org)
tags: consultanta ISO 29621, microbiologie, certificare ISO 29621, implementare, cursuri, cosmetice

› ISO 29621 pentru Cosmetice – Microbiologie