Home > Noi STANDARDE ISO > Certificare ISO 7117 pentru Motociclete

Standardul actualizat ISO 7117 tine pasul cu viteza motocicletelor

Standardul international ISO 7117, care da producatorilor si a organismelor de testare o metodologie de masurare a vitezei maxime atinse de motociclete, a fost actualizat pentru a oferi mai multa precizie rezultatelor, fiind in concordanta cu evolutia tehnologiei.

In aceasta a treia editie toate metodele si conditiile de testare, cum ar fi precizia sistemului de masurare si conditiile climatice, sunt revizuite si actualizate.

ISO 7117:2010 Motociclete – metoda de masurare pentru determinarea vitezei maxime

descrie urmatoarele etape de determinare a vitezei dupa cum urmeaza:

– Pregatirea de testare a motocicletei
– Motociclistul si pozitia acestuia
– Echipamentele de masurare si gradul de precizie
– Pistele de incercare
– Conditiile atmosferice
– Procedura de testare si de calcul a vitezei medii
– Prezentarea rezultatelor.

Unele dintre metodele de testare mentionate in versiunea anterioara a ISO 7117 au devenit deja caduce si nepractice.

De exemplu, editiile mai vechi ale ISO 7117 permiteau metode de masurare vechi ca “semnalizarea manuala cu fanionul” sau “ stop ceas”.

Versiune actualizata a standardului are prevazute dispozitive si tehnologii, cum ar fi senzorii fotosensibili si cronometrele electronice, in vederea sporirii preciziei de masurare.

Metodele de masurare si conditiile de pe pistele de testare de tip circular, care sunt utilizate in mai multe regiuni, sunt, de asemenea, revizuite in mod substantial pentru a asigura coerenta cu rezultatele obtinute pe pistele de testare liniare sau de pe caile rutiere obisnuite.

Standardul ISO 7117:2010, Motociclete – metoda de masurare pentru determinarea vitezei maxime, a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO, ISO / TC 22, Vehiculele rutiere, subcomitetul SC 22, Motociclete si este disponibil la institutele nationale membre ISO sau poate fi obtinut direct de la secretariatul central ISO, la pretul de 92 franci elvetieni. (www.iso.org)

› Certificare ISO 7117 pentru Motociclete