Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 80369 – Reducerea riscului în livrarea intravenoasă

Livrare intravenoasa de medicamente sau alte produse vitale poate salva vieti

iso 80369
Dar incurcarea conectorilor adica livrarea produsului greșit poate avea consecințe catastrofale. Un nou standard pentru conectori cu aplicatii intravenoase sau hipodermice tocmai a fost publicat pentru a completa seria de standarde dedicate reducerii riscurilor în astfel de situații medicale.

ISO 80369-7: 2016 Conectori mici cu teava pentru lichide și gaze în aplicații medicale – Partea 7: Conectoare pentru aplicatii intravasculara sau hipodermice – specifică dimensiunile și cerințele pentru proiectarea și performanțele funcționale ale conectorilor mici pentru utilizarea în aplicații intravasculara sau hipodermice a dispozitivelor medicale și a accesoriilor.

Scott Colburn, Convenor al grupului de lucru comun ISO / TC 210 / JWG 4 a spus: “În trecut multe dispozitive de livrare cum ar fi cele pentru livrarea intravenoasă au folosit un sistem universal de conectori. Dar atunci când un pacient a avut mai multe tuburi de diferite marimi în jurul lui a existat un risc crescut de conectare gresita între două aplicații clinice separate care, desigur, ar putea fi catastrofal. Acum, există conectori specifici pentru fiecare tip de livrare pe care dispozitivele medicale le pot încorpora în proiectarea lor. Această nouă serie de standarde ajută la reducerea riscului de conectare gresita prin definirea diferitelor conectori din cadrul fiecărei aplicații clinice, reducând astfel riscul de a fi conectat din greșeală la aplicarea greșită “.

Prezentul standard, împreună cu celelalte din seria ISO 80369 inlocuieste doua standarde ISO anterioare (ISO 594 Fitinguri conice 6% (luer) pentru seringi, ace și alte echipamente medicale – părțile 1 și 2). Modificări substanțiale dintre standardele ISO 594 și ISO 80369 includ noi termeni si condiții pentru a defini mai bine tipurile de conectori și o modificare prin care noul standard prezintă cerințele pentru conectori, mai degrabă decât cerințele pentru montarea acestor conectori. (dupa un comunicat ISO)

› ISO 80369 – Reducerea riscului în livrarea intravenoasă