Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 9564 – Numarul personal de identificare

Standardul ISO 9564 pentru Numarul personal de identificare sau codul PIN

Bancomatele (ATM) si cititoarele de carduri (POS) aflate in diverse puncte de vanzare sunt populare in intreaga lume. Aceste optiuni de plata sunt convenabile pentru cumparatori, garanteaza plata comerciantilor (in cazul sistemelor POS) si castiguri graduale bancilor si retelelor. In acelasi timp, accesul usor ofera ocazii tentante de pungasii din partea indivizilor lipsiti de scrupule.

Standardul international ISO 9564 reduce sansele de brese in securitate si ofera o probabilitate foarte mare de detectare a oricarei divulgari neautorizate a numarului personal de identificare (numit si codul PIN).

Standardul ofera instructiuni institutiilor financiare despre dezvoltarea, implementarea si lucrul cu sistemele si procedurile care se ocupa de protectia codului PIN de-a lungul ciclului sau de viata.

Cel mai important beneficiu al ISO 9564 este stabilirea unui cadru de baza de securitate pentru exploatarea PIN-ului de catre titularul de card in sistemele de schimb. Standardul este conceput astfel incat persoanele care efectueaza plati cu cardul autentificandu-se cu codul PIN sa fie permanent protejate in timp ce sunt controlate de institutiile si participantii la sistemul de plati cu cardul. (sursa: I.S.O.)

› ISO 9564 – Numarul personal de identificare