Home > Noi STANDARDE ISO > Secretarul general ISO, Robert Steele, la cea de-a 33-a Adunare Generala ISO

Secretarul general al Organizatiei Internationale de Standardizare, dl. Robert Steele, in cadrul celei de-a 33-a Adunari Generale ISO

Secretarul general ISO, domnul Robert Steele, in raportul sau catre delegatii participanti la a 33-a Adunare Generala a Organizatiei Internationala de Standardizare, a afirmat:

“Lumea este in cautarea de solutii globale, fiind rezultatul unor procese transparente si temeinice in vederea respectarii tuturor partilor si aspectelor interesate si care pot asigura un management pragmatic.”

Dezvoltarea sau potentialul de dezvoltare al standardelor destinate abordarii unor aspecte cheie ale provocarilor cu care se confrunta umanitatea confirma reputatia crescanda a ISO in dezvoltarea de solutii care sunt relevante la nivel global.

In cadrul aceleiasi intalniri generale a ISO care a avut loc in luna septembrie anul curent la Oslo, acesta a mai afirmat:

Standardele ISO publicate, sau in dezvoltare, ajuta la eficientizarea afacerilor, contribuie la securitatea informationala si societala, raspund activ la schimbarile climatice, la cresterea eficientei energetice si a resurselor regenerabile, la micsorarea amprentei de carbon a produselor si a lanturilor de aprovizionare si au un aport benefic la proiectarea si functionarea constructiilor durabile, la imbunatatirea serviciilor de apa, nanotehnologiilor, sistemelor inteligente de transport, la managementul sigurantei alimentare precum si in dezvoltarea informaticii medicale si a responsabilitatii sociale.

Acestea sunt toate exemple unde intelegerea globala a acestor aspecte va fi consolidata si armonizata, ca rezultat al activitatii de standardizare. “

Programul adunarii generale a ISO a inclus, de asemenea, o sesiune deschisa cu tema “IT @ actiunea si contributia standardelor”, tinuta pe 16 septembrie.

Sesiunea deschisa ISO a utilizat intensiv mass-media in vederea ajungerii mesajului la un public cat mai larg, incurajand deschiderea si comunicarea.

Oamenii din intreaga lume au putut sa urmareasca conferinta IT in direct, prin transmisie live pe internet.
Organizatia Standarde Norvegiene intentioneaza crearea unui “Twitter wall”, invitand participantii directi si cei online sa prezente observatii si intrebari folosind tag-ul ” # isooslo2010 ”

O selectie de observatii a fost apoi comunicata de moderator pentru comentarii in timpul sesiunii deschise. In plus, o serie de videoclipuri cu privire la diverse evenimente din cadrul adunarii ISO sunt puse la dispozitie pe YouTube.

• Pentru a accesa videoclipurile Webcast si YouTube vizitati site-ul Adunarii Generale ISO www.isooslo2010.com
• Pentru mai multe noutati si resurse vizitati www.twitter.com/isostandards si / sau www.facebook.com / isostandards.

› Secretarul general ISO, Robert Steele, la cea de-a 33-a Adunare Generala ISO