Home > Noi STANDARDE ISO > Noutati ISO pentru consumatori – noul buletin electronic de stiri al ISO

ISO lanseaza un buletin electronic de stiri referitor la standardele internationale pentru consumatori

ISO tocmai a lansat un buletin electronic de stiri, Noutati ISO pentru consumatori, ce asigura intr-o forma prieteneasca si concisa noutati despre standardele legate de consumatori.

Noutati ISO pentru consumatori a fost dezvoltat de catre comitetul ISO pentru politica de protectie a consumatorilor (ISO / COPOLCO).

Acesta ofera o actualizare concisa a activitatilor ISO legate de standardele de protectie a consumatorilor.
Buletinul de stiri este dedicat in primul rand pentru membri si partile interesate ISO / COPOLCO, dar este, de asemenea, de interes pentru alte parti care doresc sa se tina la curent cu ultimele evolutii in domeniul standardizarii internationale importante pentru consumatori.

ISO / COPOLCO este un forum pentru promovarea intereselor consumatorilor in standardizare.

Misiunea sa este de a spori relevanta de piata a standardelor internationale prin promovarea si facilitarea inglobarii opiniilor consumatorilor in politicile, procedurile, standardele si serviciile ISO – precum si pentru a ajuta consumatorii din intreaga lume sa beneficiaze de standardizare.

In multe cazuri nu este usor pentru un organism national de standardizare sa se angajeze in mod eficient in transparentizarea intereselor consumatorilor interni.

O varietate de factori pot sa stea in calea acestui deziderat: distanta fizica, diverse alte prioritati, o miscare necoordonata a consumatorilor sau lipsa de constientizare a asociatiilor de consumatori cu privire la importanta standardelor.

Secretarul general ISO Rob Steele comenteaza:

Noutati ISO pentru consumatori se va dovedi a fi un instrument util de promovare, care, prin mai multe exemple specifice nationale si internationale, va ilustra modul in care implicarea consumatorilor va face ca standardele sa fie mai relevante, mai legate de piata si, in acelasi timp, va oferi informatii despre cum asigura standardele protectia consumatorilor.”

Editia recent lansata contine noutati legate de evenimente recente si viitoare cu privire la activitatea ISO/COPOLCO si a organizatiilor conexe, incluzand informatii cu privire la etica serviciilor financiare si comerciale precum si noutati cu privire la standardele legate de protectia consumatorilor si legislatia ISO/COPOLCO in tarile membre.

Exista, de asemenea, o sectiune de interes pentru consumatori cu privire la recent publicatele standarde ISO si ale partenerului acestuia, IEC, cu trimiteri directe catre domeniul consumatorilor.

Acesta editie contine si rezultatele anchetelor facute in cadrul membrilor ISO/COPOLCO si al comitetului ISO pentru problemele tarilor in curs de dezvoltare ( ISO/DEVCO ), unde se abordeaza aspecte legate de adoptarea la nivel national a standardului ISO 8124, Siguranta jucariilor.

Noutati ISO pentru consumatori are diverse legaturi catre resurse pentru consumatori ale site-ului ISO Online si face diverse trimiteri si catre alte organizatii internationale care se ocupa cu problemele consumatorilor.
Abonarea la newsletter este gratuita si se poate face rapid si usor pe site-ul ISO. Persoana de contact: Dana Kissinger-Matray, secretar COPOLCO. (www.iso.org)

› Noutati ISO pentru consumatori – noul buletin electronic de stiri al ISO