Home > Noi STANDARDE ISO > ISO se extinde: de la parcuri de distractii la instalatii de producere a biogazului

De la parcuri de distractii la instalatii de producere a biogazului – domeniul de aplicare a standardelor ISO se extinde la cu 4 zone noi

iso parcuri distractiiAvand un portofoliu amplu de peste 18 500 de standarde internationale acoperind aproape toate domenile, de la dimensiunile suruburilor pana la responsabilitatea sociala, domeniul de aplicare ISO continua sa se diversifice cu adaugarea recenta a patru zone noi de lucru.

Acestea sunt:
• Tratarea apelor uzate pentru utilizarea in irigare
• Biogaz
• Siguranta folosirii serviciilor din cadrul parcurilor de distractii
• Pigmenti si diluanti

ISO a avut initial misiunea de a dezvolta standarde industriale in domenii tehnice, de la vase si cazane sub presiune pana la vehicule auto si uniformizarea dimensiunilor hartiei.

De-a lungul timpului, o data cu cerintele crescute pentru standarde industriale venite din partea mediului industrial, guvernamental, de afaceri si din partea societatii in general, acoperirea standardelor ISO a crescut exponential incluzand problematica managementului si a celor mai bune practici in domeniul gestionarii risurilor, mediului si calitatii.

Vicepresedintele diviziei tehnice a ISO, dl. Holmblad Jacob declara: “Doar in 2010 ISO si-a extins domeniul de reglementare cu sase noi zone diverse.

Aceasta crestere este o dovada a relevantei sale in crestere in lumea globalizata de astazi precum si a capacitatii standardelor ISO de a oferi solutii globale dincolo de zona de baza, tehnica.

Mai mult decat oricand, problemele mondiale necesita solutii globale. Iar ISO a rezistat testului timpului ca furnizor de instrumente armonizate pe plan international pentru abordarea provocarilor globale.

Capacitatea sa de a aborda subiecte noi si foarte diferite reprezinta o dovada de flexibilitate si de succes ca platforma consensuala , contribuind la cresterea increderii.„ (dupa o stire a Organizatiei Internationale de Standardizare)

› ISO se extinde: de la parcuri de distractii la instalatii de producere a biogazului