Home > Noi STANDARDE ISO > ISO si donatorii de fonduri pentru dezvoltare

ISO – un partener de incredere pentru donatorii de fonduri pentru dezvoltare

ISO a publicat o noua brosura pentru a demonstra calitatea sa de partener eficient pentru donatorii de ajutoare, in procesul de creare si punere in aplicare a asistentei tehnice si a programelor de formare pentru tarile in curs de dezvoltare.

In brosura ISO – un partener de incredere pentru donatorii de fonduri pentru dezvoltare, se observa ca organizatiile donatoare, ce detin fondurile aprobate pentru sprijinirea tarilor in curs de dezvoltare, sunt puse des in postura de a se lupta cu o dilema: cum sa se asigure ca ajutorul este bine cheltuit, ca va avea un efect pozitiv si de durata?

Cu exemple concrete, brosura creioneaza evenimentele de succes care au indeplinit criteriile tipice in viziunea ISO ale donatorilor de fonduri de dezvoltare, dupa cum urmeaza:

– Va contribui cu adevarat programul pentru care sunt donate fondurile la consolidarea capacitatilor de constructie, realizand crestere economica si reducand saracia?
– Are furnizorul de programe de dezvoltare o buna reputatie si un palmares dovedit ?
– Sunt programele oferite calauzite de criteriul imbunatatirii continue, astfel incât relevanta lor in realizarea sarcinilor de dezvoltare actuale este mentinuta?
– Beneficiarul ajutorului este cel care defineste cerintele acestuia si ajuta la alcatuirea formei programului ?
– Ce sisteme de evaluare sunt disponibile la fata locului pentru a determina impactul pozitiv al programului?

ISO – un partener de incredere pentru donatorii de fonduri pentru dezvoltare este publicat in limba engleza (ISBN 978-92-67-10520-8) si franceza (ISBN 978-92-67-20520-5).

Brosura este disponibila gratuit (taxa postala si de manipulare) la secretariatul central ISO, poate fi obtinuta de la organismele nationale membre ISO (ASRO, Asociatia Romana de Standardizare – in Romania) sau poate fi descarcata ca fisier PDF gratuit de pe site-ul ISO, www.iso.org (sursa acestui articol).

› ISO si donatorii de fonduri pentru dezvoltare