Home > Noi STANDARDE ISO > ISO si siguranta copiilor in 2010

Revista ISO subliniaza aspectele legate de bunastarea si siguranta copiilor in 2010- anul international al tineretului

Editia din martie a revistei ISO Focus+ ( publicatie a Organizatiei Internationale pentru Standardizare) prezinta exemple concrete privind modul in care standardele internationale ISO pot contribui la imbunatatirea sigurantei si bunastarii copiilor.

Acesta editie a fost publicata pentru a coincide cu declararea de catre Organizatia Natiunilor Unite a anului 2010 drept anul international al tineretului.

Mai mult de 2 000 de copii mor in fiecare zi ca urmare a unui accident. Mai mult, in fiecare an zeci de milioane de copii la nivel mondial sunt preluati de unitatile spitalicesti cu leziuni care ii lasa de cele mai multe cu handicap permanent, potrivit unui raport din 2008 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Raportul arata ca daca masurile corecte ar fi adoptate peste tot, cel putin 1 000 de vieti de copii ar putea fi salvate in fiecare zi.

Pentru a atrage atentia asupra rolului standardelor in prevenirea vatamarii copilului, ISO Focus + dedica raportul special din martie 2010 copiilor.

Cu tema “Potrivit pentru copii” acest raport special este dedicat relatarii cantitatii imense de munca efectuata de catre ISO pentru a face lumea mai sigura pentru copii. Editia reuneste un portofoliu de articole care evidentiaza caracterul dovedit de preventie al standardelor ISO, in special in domenii de interes pentru copii.

Articolele acopera o gama larga de subiecte, de la siguranta jucariilor, la scaunele de masina pentru copii, ambalarea marfurilor periculoase, veste de salvare, brichete cu protectie, siguranta circulatiei pe bicicleta etc.

De asemenea, in acesta editie este descris ghidul ISO / IEC 50, Aspecte legate de siguranta – Linii directoare pentru siguranta copiilor, care, daca sunt luate in considerare, pot preveni multe accidente sau cel putin sa reduca gravitatea lor. In plus, editia include un studiu de caz din partea Grupului LEGO, care evidentiaza avantajele utilizarii standardelor ISO pentru companii.

Editia din martie a ISO Focus + contine, de asemenea, un interviu in exclusivitate cu presedintele Consiliului international al producatorilor de jucarii (ICTI) si CEO al companiei Funrise Toys, Arnie Rubin, care declara:

“Asigurarea sigurantei copiilor a fost intotdeauna prioritatea de top a industriei noastre. Si pentru ca produsele noastre sunt concepute special pentru copii, noi tintim intotdeauna cele mai inalte standarde posibile. Dezvoltarea la nivel global a standardelor relevante in siguranta jucariilor este o activitate extrem de importanta, activitate la care industria noastra este ferm angajata. “

Arnie Rubin isi exprima opiniile sale cu privire la importanta standardelor internationale ISO pentru industria jucariilor, inclusiv ISO 8124, la care se refera ca fiind “piatra de temelie a retelei globale privind siguranta jucariilor”. Intervievatul merge mai departe cu impartasirea gandurile de viitor, care, in opinia lui, trebuie sa se concentreze pe alinierea diferitelor standarde nationale si regionale.

“Comitetul tehnic ISO privind siguranta jucariilor (ISO / TC 181) este varful de lance in cadrul efortului viitor de aliniere si coordonare a standardelor. Acest lucru va fi benefic pentru toti – nu numai din perspectiva unui sistem imbunatatit de siguranta care va proteja mai bine copiii la nivel global, ci si pentru producatorii mici si mijlocii care intra de curand pe piata mondiala.”

Ca un bonus pentru cititorii ISO Focus +, editia din martie include ISOPLAY Pursuit – primul joc din cadrul revistei ISO – proiectat pentru a ajuta cititorii sa descopere universul complex si extins al standardelor internationale.

Revizuiti-va cunostintele ISO si pregatiti-va sa jucati – si nu uitati sa va distrati!
Suneti impresiile d-voastra la isofocus @ iso.org!

In plus fata de revista, doua noi articole au fost adaugate la sectiunea articol bonus de pe website-ul ISO:
• Editorii de proiect si Co-Editori – Atribute, abilitati, roluri si responsabilitati
• Centrele de examinare scolara franceze trec testul ISO 9001 (www.iso.org)

Articole asemanatoare:
Revista ISO Focus + arunca o privire asupra crearii standardelor,
ISO 22239, Detectarea prezentei si orientarii scaunului auto pt. copii

› ISO si siguranta copiilor in 2010