Home > Noi STANDARDE ISO > Nevoia de dezvoltare a educatiei in standardizare

Prima „Saptamana Academica” organizata de WSC subliniaza nevoia de dezvoltare a educatiei in standardizare

Participantii din 30 de tari au participat la prima „Saptamana Academica” organizata de Asociatia Mondiala a Standardelor(WSC), intre 5-9 iulie 2010 in Geneva, Elvetia.

Reprezentantii organismelor nationale de standardizare, organizatii internationale si reprezentanti ai diverselor ramuri industriale s-au intalnit cu profesori universitari si alte cadre didactice pentru a discuta diverse aspecte ale relatiei dintre activitatea de standardizare si mediul academic.

Participantii au recunoscut importanta cunostintelor despre standardizare si beneficiile sale pentru mediul de afaceri, guvern si societate in ansamblul ei, aceste realitati fiind din ce in ce mai vizibile, fiind considerate un adevarat “set de instrumente” pentru viitorii specialisti si manageri din sectorul public si cel privat.

Avand in vedere ca angajatorii proaspetilor absolventi au cerinte din ce in ce mai mari cu privire la competentele profesionale in domeniul standardizarii, exista o nevoie puternica de consolidare a programelor de educatie pentru a aborda subiecte cum ar fi beneficiile economice ale standardelor, abilitatile necesare pentru a participa efectiv la dezvoltarea standardelor.

Totodata este necesar sa se observe distinctia si relatia dintre standardele voluntare si politicile publice (inclusiv reglementarile tehnice).

La evenimentul desfasurat de-a lungul weekend-ului, universitati din diferite tari au prezentat abordarile diferite ale acestora si programele proprii de educatie in standardizare.

A fost recunoscut faptul ca odata cu cresterea rapida a numarului de cursuri si materiale educationale privind standardizarea, exista nevoia de a mari eficacitatea difuzarii informatiilor si a celor mai bune practici in domeniu. (www.iso.org)

Articole asemanatoare:
Organizatiile de standardizare patroneaza Saptamana Academica – Cele mai importante organizatii de standardizare la nivel mondial patroneaza Saptamana Academica

› Nevoia de dezvoltare a educatiei in standardizare