Home > Noi STANDARDE ISO > Noul proiect al standardului ISO 9001:2015

Noul proiect ISO 9001 este disponibil acum pentru comentarii publice

Unul din cele mai populare standarde de management al calitatii este revizuit, proiectul curent fiind disponibil pentru achizitionare.

ISO 9001 – Sisteme de management al calitatii, unul din cele mai uzitate standarde ISO la nivel mondial, a devenit disponibil sub forma de proiect de standard international, un jalon important in porcesul de revizuire.

La fel ca toate standardele ISO, ISO 9001 este revizuit la fiecare cinci ani, actualul proces de revizuire fiind derulat pentru asigurarea relevantei si actualizarii cu noile aspecte economice globale.

In acest stadiu toate partile interesate pot oferi reactii care vor fi luate in considerare inainte ca proiectul final sa fie publicat la sfarsitul lui 2015.

In plus, versiunea actuala a proiectului poate fi achizitionata, oferind companiilor oportunitatea de a trece in revista noul standard, inaintea datei de publicare.

Cele mai mari schimbari in cadrul ISO 9001:2015 se refera la formatul si importanta crescuta alocata riscului. Proiectul contine:

• aceeasi structura uzitata de celelalte standarde de management de sistem care va ajuta companiile sa implementeze standarde multiple
• identificarea si controlul riscului devin cerinte in noua editie
• introducerea cerintei ca managementul superior sa aiba un rol mai activ in alinierea politicilor de calitate cu nevoile afacerii
• un numar de modificari ale terminologiei

Organizatiile certificate ISO la standardul curent ISO 9001:2008 beneficiaza de o perioada de tranzitie de trei ani de la publicarea noii versiuni a standardului pentru a migra catre aceasta noua editie.

Pentru achizitia proiectului de standard ISO 9001 puteti accesa urmatorul link: www. iso .org/iso/home/store/catalogue_ics/catalogue_detail_ics.htm?csnumber=62085 (dupa un comunicat de presa al I.S.O.)

› Noul proiect al standardului ISO 9001:2015