Home > Noi STANDARDE ISO > Organizatiile de standardizare patroneaza Saptamana Academica

Cele mai importante organizatii de standardizare la nivel mondial patroneaza Saptamana Academica

Organizatia World Standards Cooperation (WSC) va organiza Saptamana Academica, primul eveniment de acest gen, desfasurat intre 5-9 iulie 2010, in Geneva, Elvetia.

Evenimentul are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare cu privire la importanta includerii standardizarii in programele de invatamant superior, datorita importantei si rolului acesteia in facilitarea accesului la pietele internationale, in transferul tehnologic si in promovarea bunelor practici de afaceri si a dezvoltarii durabile.

Cunostintele despre standardizare si despre beneficiile aduse mediului de afaceri, sistemului de guvernare si societatii in general sunt vazute din ce in ce mai mult ca facand parte dintr-un “bagaj” esential al culturii manageriale atat in sectorul public cat si cel privat.

O lista impresionanta de vorbitori din mediul academic, diverse ramuri industriale si diverse organisme de standardizare nationale si internationale au oferit o privire de ansamblu si o perspectiva interna asupra standardizarii si au avut un rol de stimulare a discutiilor pe acesta tema, cu scopul de a promova dialogul si coperarea dintre comunitatea acedemica si comunitatea de standardizatori.

WSC are rolul unei entitati de coordonare strategica a celor mai importante organizatii de standardizare – Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU).

Cei trei parteneri recunosc contributia fundamentala pe care institutiile educationale le pot aduce in procesul de predare a valorilor standardizarii internationale, apreciaza activitatea academica in domeniul cercetarii tehnologice de ultima ora, de care beneficiaza inclusiv standardele si sunt interesati in a sprijini eforturile acestor institutii.

Atelierul de lucru al Organizatiei internationale de cooperare si educatie asupra standardizarii ( ICES ) se va desfasura in aceeasi perioada a saptamanii.

Organizatia este compusa dintr-o retea de persoane si organisme interesate in diseminarea educationala asupra standardizarii.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Centrului International pentru Conferinte din Geneva, iar programul va consta din urmatoarele evenimente:
• 5-6 iulie, atelier ICES
• 7 iulie, Recunoasterea excelentei academice
• 8 iulie, Cooperare dintre organizatiile de standardizare internationale si institutiile academice (evenimentul include participarea rectorului Universitatii din Geneva si reprezentanti ai Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) si ai Universitatii din Lausanne)
• 9 iulie, Beneficii economice si sociale ale standardelor. (www.iso.org)

› Organizatiile de standardizare patroneaza Saptamana Academica