Home > Noi STANDARDE ISO > Comitetul ISO privind politica de protectie a consumatorilor

Dana Kissinger-Matray, secretar ISO / COPOLCO, a vorbit (la reuniunea plenara a comitetului ISO privind politica de protectie a consumatorilor din 2009, tinuta in India) in numele presedintelui ISO, multumind Biroului de Standarde Indian (BIS), gazda a intâlnirii si membru ISO pentru India.

Ea a subliniat importanta tinerii evenimentului in tara, India avand una dintre cele mai rapide cresteri a economiei din lume, cu un potential de consum de peste un miliard de oameni.

“India, gazda noastra, este un exemplu tipic al tendintelor si progresului posibil din lumea noastra interconectata”, a spus ea.

“Astazi, serviciile sunt o sursa majora de crestere economica, reprezentând mai mult de jumatate din productia Indiei. Este vital, prin urmare, ca India sa se implice tot mai mult in standardizarea internationala, din cauza valorii adaugate.”

D-na-Matray Kissinger a concluzionat:

“Standardele internationale de calitate asigura compatibilitatea tehnica dintre diferite tari si sectoare industriale si transmite informatii consumatorilor despre produsele care au fost produse in strainatate, sau despre procesele care au avut loc in alta tara. Standardele internationale ISO permit astfel reducerea costurilor de tranzactionare si faciliteaza schimburile comerciale internationale. “

De la infiintarea ISO / COPOLCO, in 1978, comisia identifica interesele consumatorilor, problemele si preocuparile pentru promovarea standardizarii internationale.

Câteva exemple recente din ativitatea comisiei includ noi progrese privind standardele pentru retelele de servicii de facturare, precum si pentru retragerea produselor de pe piata.

Comitetul tine o reuniune plenara anuala pentru a conveni asupra unor noi initiative, revizuirea prioritatilor consumatorilor si pentru conturarea foii de parcurs pentru progresele viitoare. (www.iso.org)

› Comitetul ISO privind politica de protectie a consumatorilor