Home > Noi STANDARDE ISO > Revista ISO ia in discutie responsabilitatea sociala ISO 26000

La cinci luni de la publicarea standardului ISO 26000 privind responsabilitatea sociala (SR), editia din martie 2011 a revistei ISO Focus + arunca o privire retrosprectiva asupra unora dintre cele mai recente evolutii pe aceasta tema si ofera o serie de informatii in exclusivitate.

Impactul organizatiilor asupra societatii, economiei si mediului este pe cale de a deveni din ce in ce mai mult un element critic in masurarea performantelor globale.

Atat organizatiile cat si toate partile interesate observa beneficiile comportamentului responsabil social drept un mijloc de a contribui la dezvoltarea durabila.

Editia din martie 2011 a revistei ISO Focus + analizeaza modul in ISO 26000 dezvaluie realitatea asupra responsabilitatii sociale.

Deja varii organizatii mari si mici, atat in tari dezvoltate cat si in curs de dezvoltare, pun in aplicare standardul, cum se poate vedea din studiile de caz incluse in raportul special asupra aceastei probleme.
In mod similar, actori-cheie in domeniul durabilitatii si SR, detin sau publica documente utile pentru concentrarea eforturilor in aceeasi directie ( spre exemplu AccountaAbility, Global Reporting Initiative, UN Global Compact).

Editia prezenta a revistei contine, de asemenea, articole cu privire la oamenii de conducere si la grupurile de interese care au participat la dezvoltarea standardului ISO 26000.

Secretarul general ISO, dl. Rob Steele , comenteaza:

” Pe ecranele de televiziune, pe bloguri, telefoane mobile si ziare se amplifica acelasi mesaj. Lumea cere responsabilitate sociala. ISO 26000, primul standard aprobat pe plan international sa ofere orientari privind responsabilitatea sociala, reprezinta un raspuns global la aceasta provocare globala. Privesc cu mandrie in viitor, increzator de rolul pe care ISO 26000 il va avea in a ajuta acesta lume sa devina un loc mai bun. “

Numarul din martie al revistei ISO Focus + contine un interviu cu Serghei A. Ordzhonikidze, director general al Oficiului Natiunilor Unite de la Geneva (UNOG), care prezinta o actualizare a Obiectivelor ONU de Dezvoltare ale Mileniului si vorbeste despre lunga istorie de cooperare cu ISO.

El declara:

“Valoarea colaborarii intre ISO si ONU este circumscrisa mandatelor ambelor organizatii. Multitudinea de valori include schimbul de cunostinte, coordonarea activitatilor, eforturile comune de cercetare si publicare alaturi de asigurarea eficacitatii si eficientei astfel incat sa raspundem nevoilor urgente ale celor mai vulnerabili. “

Cititorii vor descoperi, de asemenea, castigatorul concursului de media sociala ( Facebook , Twitter ) prin intermediul caruia membri ai publicului general au fost invitati sa scrie un articol despre responsabilitatea sociala si standardul ISO 26000.

Pentru a afla mai multe despre opiniile sociale cu privire la ISO 26000, urmati tag-ul # ISO26000 pe Twitter.
(dupa o stire ISO.org)

› Revista ISO ia in discutie responsabilitatea sociala ISO 26000