Home > Noi STANDARDE ISO > Standarde de calitate ISO pentru eficientizarea energiei

Standarde de calitate ISO pentru eficientizarea energiei regenerabile

Expertii internationali in energie care au facut prezentarile in cadrul sesiunii deschise din domeniul eficientei energetice cu titlul “Energia – de ce standardele internationale ISO sunt vitale“: d-na Carole Le Gall ca moderator, manager general al stiintific al Frantei si Centrul Tehnico – Stiintific pentru Constructii din Franta si co-presedinte al Grupului Consultativ Strategic ISO din domeniul energiei.

Prezentarile si discutiile de la acest seminar au avut ca tema principala provocarile globale ale energiei, acelea care sunt importante in construirea unui viitor mai durabil.

Dl Tanaka a subliniat ca este nevoie de actiune imediata, utilizând abordari adecvate, cuantificabile, raportabile si verificabile.

In acest sens, standardele internationale ISO privind eficienta energetica si energia regenerabila joaca un rol vital in:
• Reducerea costurilor politicii de dezvoltare
• Asigurarea coerentei politicii energetice
• Monitorizarea energetica si a emisiilor de CO2
• Asigurarea de produse energetice de caliate, performante si sustenabile
• Fundamentarea increderii consumatorilor si a guvernelor in eficientizarea energiei si in folosirea energiilor regenerabile.

Dl Régis a subliniat importanta cooperarii internationale dintre CEI, ISO, AIE si alte organizatii relevante pentru a se asigura faptul ca standardele de calitate ISO si solutiile de evaluare a conformitatii sunt create in timp util pentru a raspunde provocarilor mondiale .

Alte prezentari au fost facute de catre experti internationali in energie din Franta, Singapore, SUA, Africa de Sud, Islanda, Danemarca, Australia, Germania, Israel, precum si ai Organizatiei Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala Organization (UNIDO).

Prezentarile, plus un rezumat, sunt puse la dispozitie pe web site-ul ISO sub sectiunea Hot Topics – Energie. (www.iso.org)

› Standarde de calitate ISO pentru eficientizarea energiei