Home > Noi STANDARDE ISO > Noi standarde ISO pentru bunastarea animalelor

Noi standarde internationale ISO pentru bunastarea animalelor sunt in curs de elaborare

26 octombrie 2012. Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) a organizat o prima sedinta plenara pe 23 octombrie la Paris pentru a incepe elaborarea unor standarde mondiale pentru bunastarea animalelor.

Desi intrunirea a clarificat faptul ca noile standarde nu vizeaza sa impiedice functionarea altor standarde private referitoare la bunastarea animalelor, Eurogroup a intampinat cu entuziasm aceasta initiativa anuntata de ISO de a pune la dispozitie standarde care vor functiona ca un instrument global de gestionare a bunastarii animalelor si nu ca un simplu standard prescriptiv.

Organizatiile care au ca domeniu de activitate bunastarea animalelor, inclusiv Eurogroup si organizatiile sale membre RSPCA, HSI si WSPA au participat la aceasta sedinta plenara, unde li s-a oferit ocazia de a-si exprima parerile despre cum ar trebui sa fie dezvoltata specificatia tehnica si despre cum ar trebui sa arate ea. Printre cele mai importante sugestii prezentate s-a clasat nevoia de a armoniza standardele si de a nu crea confuzie duplicand standardele internationale existente.

Organizatiile mentionate au mai scos in relief si nevoia de a incorpora dezvoltarea unei structuri de audit la nivel mondial si a principiilor de imbunatatire continua a bunastarii animalelor care sa armonizeze standardele existente si cele in curs de elaborare din sectorul privat si sa ofere un fundament pentru comparabilitate.

Este de asteptat ca elaborarea acestor standarde internationale ISO sa fie finalizata pana in luna octombrie 2013. (dupa un comunicat de presa thepigsite.com)

› Noi standarde ISO pentru bunastarea animalelor