Home > Noi STANDARDE ISO > Standarde ISO – Monitorizarea vibratiilor mecanice si a socului

O nou colectie de standarde ISO pentru monitorizarea vibratiilor mecanice, socului si a starii de functionare este disponibila pe CD

ISO a publicat recent o compilatie de 202 standarde si documente adiacente legate de monitorizarea vibratiilor mecanice, socului mecanic si a starii de functionare a unor varii masini, incluzand vehiculele, precum si pentru structuri, spre exemplu poduri si cladiri.

Documentele sunt accesibile pe CD-ROM-ul intutulat Colectia de standarde pentru monitorizarea vibratiilor mecanice, socului si a starii de functionare, care include intregul portofoliul dezvoltat de comitetul tehnic ISO / TC 108, Monitorizarea vibratiilor mecanice, socului si a starii de functionare.

CD-ul include si o selectie de alte standarde ISO similare sau cu domenii de aplicare apropiate.

Presedintele comisiei ISO / TC 108, Dr. Bruce E. Douglas, comenteaza:

ISO / TC 108 a fost creata pornind de la premisa ca masinile, vehiculele si structurile de care depindem in obtinerea hranei, adapostului si a conditiilor de trai, in sens larg, sunt supuse sau sunt sursa unor forte de natura mecanica. Aceste forte, avand origine naturala (ex. gravitationale) sau artificiala, au efecte negative constand in vibratii si socuri mecanice sau energii acustice care pot deteriora sau chiar distruge o structura si alte anexe, afectand si sanatatea oamenilor.

Masurarea corespunzatoare, monitorizarea si controlul vibratiilor si a socurilor mecanice sunt critice pentru siguranta publica, mediu, calitatea vietii si durabilitatea resurselor pamantului. Eficienta masinilor si structurilor poate fi obtinuta printr-un design inteligent, dinamic si printr-o serie de practici de intretinere.

Standardele elaborate de ISO / TC, compilate pe acest nou CD-ROM, ofera instrumente practice si eficace de proiectare, alaturi de bune practici pentru atingerea unor obiective sociale mai largi. In plus, ele ofera indrumare pentru formarea de specialisti certificati in aceste domenii.”.

Colectia Standarde pentru monitorizarea vibratiilor mecanice, socului si starii de functionare, disponibil pe CD-ROM, este cea mai recenta compilatie din seria de colectii de standarde ISO, publicata sub forma de manuale sau pe suport electronic.

CD-ROM-ul permite accesarea facila si rapida a celor 202 de standarde si documente conexe, fiind transpuse intr-un format de uz curent. (iso 108)

Domeniul de aplicare al compilatiei create de ISO / TC 108 se refera la “standardizarea in domeniile care presupun aparitia de vibratii mecanice, acoperind efectele socurilor si vibratiilor asupra oamenilor, masinilor, vehiculelor (aeriene, maritime, terestre si feroviare), structurilor stationare si reglementand monitorizarea starii de functionare a masinilor si structurilor, prin prisma unei abordari multidisciplinare “.

Comitetul a dezvoltat standarde de mai mult de 50 de ani, acoperind domenii legate de proiectarea dinamica, constructia si intretinerea structurilor stationare, vehiculelor si utilajelor.(www.iso.org)

› Standarde ISO – Monitorizarea vibratiilor mecanice si a socului