Norme GMP RestaurantGhidul GMP (Good Manufacturing Practice) – Bunele Practici de Productie ofera orientari pentru fabricarea, testarea si asigurarea calitatii pentru a se asigura ca un produs fabricat este sigur pentru consumul uman sau pentru utilizare (ref. HACCP / ISO 22000).

Pentru a obtine preparate de buna calitate si sigure, unitatea de alimentatie publica trebuie sa aiba implementate un set de masuri. În principal aceste masuri sunt luate având ca baza Studiul HACCP si standardul ISO 22000, pentru a se asigura ca preparatele servite sunt sigure din punct de vedere a inocuitatii si ca sunt de o buna calitate intâmpinând astfel asteptarile consumatorului.

Ca producator de alimente si nu numai (producerea, ambalarea, transportul, depozitarea şi comercializarea produselor alimentare), trebuie sa aveti aceste norme GMP în vigoare. (vezi Cine ar trebui sa foloseasca HACCP?)

Mai jos regasiti structura ghidului GMP – Cerinte Generale pentru Bune Practici de Productie :

Cuprins
1. Introducere norme GMP
1.1 Viziunea organizatiei
2. Amplasarea fabricii si a facilitatilor
2.1. Infrastructura
2.1.2 Igiena surselor de hrana
2.1.3 Cladiri si facilitati
2.1.4 Spatiul de productie
2.1.5 Spatiu depozitare
2.1.6 Laboratoare si facilitatile de control
2.1.7 Facilitati sanitare, vestiare si toalete
2.2 Utilitati
2.2.1 Dispunerea în spatiu
2.2.2 Structura si împartirea spatiilor
2.2.3 Sistemul de iluminare
2.2.4 Ventilarea
2.2.5 Apa
2.2.6 Ape uzate
2.2.7 Reziduurile solide
2.2.8 Prevenirea si combaterea daunatorilor
2.3 Utilaje si Echipamente
2.3.1 Asigurarea echipamentelor
2.3.2 Material component
2.3.3 Spalarea si dezinfectia utilajelor si ambalajelor
3. Materii prime si auxiliare
3.1.1 Selectia si managementul furnizorilor
3.1.2 Transportul materiilor prime si a produselor finite
3.1.3 Specificatiile materiilor prime si auxiliare si aprobarea acestora
3.1.4 Receptia, verificarea si depozitarea materiilor prime
3.1.5 Apa tehnologica
3.1.6 Ambalaje
4. Procesul de productie si ambalarea
4.1 Procesul de productie si HACCP-ul
4.2 Controlul operatiilor
4.3 Controlul pericolelor
4.4 Zone cu risc ridicat si zone cu risc scazut
4.5 Controlul procesului, înregistrarile parametrilor de calitate si calibrarea
4.6 Controlul corpurilor straine
4.7.1 Personalul
4.7.2 Instruirea personalului
4.8 Produse neconforme, materii prime returnabile
4.9 Modalitati de retragere de pe piata
5. Produsul finit
5.1 Specificatiile
5.2 Termenul de valabilitate
5.3 Verificarea conformitatii cu specificatia
6. Curatenia si masuri pentru întretinerea ei
6.1 Curatenia si masuri pentru întretinerea ei
6.2 Programul de curatare
6.3. Monitorizarea eficacitatii

Pret: 190 lei + tva

Pentru achiziționare, vă rugăm să completați formularul de pe această pagină cu datele societății dvs. necesare emiterii facturii proforme. După achitarea acesteia vă vom transmite prin email, în format electronic (Word), modelul de ghid GMP – Cerinte Generale pentru Bune Practici de Productie.

Completează formularul și comandă documentația!

Cerere KIT ISO

” Materialele transmise, foarte complete și de ajutor. Vom continua colaborarea cu dvs. și pentru alte proiecte. “

Irina POPA,
Director Tehnic, ISEO Marketing & Distribution

” Promptitudine în furnizarea produselor solicitate. Am achiziționat modelul pentru Manualul Calității conform ISO 9001:2015, un document elaborat în mod profesionist, care prezintă bine toate cerințele standardului. “

Ing. Pavel HATEGAN,
APA PROD S.A. Deva

” Deschidere către client, promptitudine în oferirea serviciilor. Sunteți OK. “

Iulia ALEXA,
Asociat, AGORA PROPICTURES SRL

” Colaborarea cu Dvs. a fost foarte bună. Materialele furnizate au fost de un real ajutor. Prin urmare, satisfacția clientului (IAR S.A.) a fost îndeplinită și apreciem seriozitatea și profesionalismul Dvs. “

Ing. Valentin PENESCU,
Sef Birou MQ, IAR S.A. Brasov