Home > Noi STANDARDE ISO > Marca si Logo ISO

ISO previne folosirea incorecta a numelui sau pe internet

ISO a inregistrat recent noi succese in lupta sa de prevenire a folosirii gresite a denumirii sale pe internet, in scopul de a influenta eronat oamenii in a cumpara produse si servicii care ar crede ca sunt sustinute de calitatea ISO.

Centrul de Arbitrare si Mediere a WIPO (World Intellectual Property Organization) a hotarat ca urmatoarele domenii internet, care au fost inregistrate de companii fara nici o legatura cu ISO, sa fie transferate catre ISO:
iso1stop.com, iso9000commerce.com, isoeasy.com, isoeasy.org, isoeasy.info, isonet.net si isotraining.net.

WIPO (World Intellectual Property Organization) a sustinut parerea lui ISO potrivit careia includerea cuvantului “iso” in denumirea domeniilor internet, va da impresia eronata ca domeniul este sponsorizat de ISO sau afiliat acestuia, intr-un anumit fel.

ISO a publicat mai mult de 15 000 de standarde internationale inclusiv stantardul ISO 9000 si ISO 14000 care la sfarsitul anului 2004 erau implementate de aproximativ 760 900 organizatii din 154 de tari.

Succesul standardelor ISO a fost insotit de o crestere a organizatiilor care ofera produse si servicii in conformitate cu standardele ISO, precum certificarea conformitatii, consultanta, training, publicatii si software.
Majoritatea opereaza intr-o asa-zis maniera business fara a tine cont de faptul ca ISO este marca inregistrata; unii se folosesc de numele ISO intr-un mod care ar putea face confuzie printre clienti in a crede ca aceste organizatii sunt parte a ISO sau ca produsele si serviciile lor sunt sustinute de ISO.

Toate acestea au determinat ISO sa ia o pozitie mult mai hotarata anul acesta pentru a proteja utilizatorii internetului sa faca asemenea achizitionari abuzive si sa urmareasca refuzul organizatiilor de a se conforma politicii ISO si folosirea numelui si logo-ului propriu.

José Checa, Legal Adviser la Secretariatul Central ISO, a declarat:
“La aceasta data, ISO a finalizat cu succes cateva cazuri impreuna cu Centrul WIPO, aditional la cele cateva actiuni in justitie intr-o serie de tari. Aceste decizii au confirmat ca ISO este o marca faimoasa protejata in majoritatea tarilor si faptul ca orice inregistrare neautorizata a unui domeniu internet care contine marca ISO – singura sau in combinatie cu alte cuvinte, in contextul standardizarii si activitatilor relative, nu ar trebui permis.

› Marca si Logo ISO