Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 21809 / 2007 – Un nou standard ISO pentru conducte

Certificare ISO 21809 / 2007 – Un nou standard ISO pentru conducte va reduce costurile si complicatiile din industria de gaze si petrol

Pâna acum, existenta în sectoarele internationale de petrol si gaze naturale a diferitelor standarde pentru protectia conductelor a ridicat diverse probleme furnizorilor, producatorilor si consumatorilor. O solutie este acum disponibila, ISO 21809-2:2007, petrol si gaze naturale – acoperitori externe pentru conductele îngropate sau submersibile utilizate în sistemele de conducte de transport – Partea 2: Fuzionarea –fixarea acoperirii epoxidice, care prevede într-un singur document o abordare consecventa si unificata a cerintelor la nivel mondial.

Consultanta ISO 21809, cerinte:

Acest standard international ISO va facilita achizitia, productia si aplicarea procedurilor de acoperire FBE în piata internationala.

ISO 21809-2 specifica cerintele pentru calificarea, aplicarea, testarea si manipularea materialelor pentru aplicarea unui singur strat de fuzionare-fixare epoxidica (FBE) aplicata la exterior pentru protectia la coroziune a tevilor din otel utilizate în sisteme de conducte de transport în industria de petrol si gaze naturale .

Specificatii ISO 21809

Acesta ofera specificatiile pentru:
• informatiile furnizate de catre cumparator;
• materiale (teava, epoxidice, pulbere);
• stratul de protectie (pentru producator si pentru aplicator);
• aplicarea practicilor de productie si echipamente;
• inspectie;
• reparatia conductelor;
• marcarea;
• manipularea si depozitarea în zona de acoperire;
• raportul de teste si certificatul de conformitate;

Metodele de test sunt furnizate într-o anexa.

Keith Coulson, lider de proiect in grupul ISO si care a dezvoltat acest standard, spune: “In lume exista mai multe standarde referitoare la industria FBE de acoperire a conductelor insa sunt diferite, ISO 21809-2:2007 este un bun exemplu pentru a demonstra beneficiile aduse de o standardizare internationala.”

“Standardele Internationale reduc numarul de specificatii interne intr-o companie, specificatii care trebuie scrise si întretinute pentru a asigura ca echipamentele si materialele sa fie in conformitate cu cerintele companiei. Standardele internationale care definesc în mod clar specificatiile de produs reduce costurile pentru producatorii si furnizorii de servicii.”

› ISO 21809 / 2007 – Un nou standard ISO pentru conducte