Home > Stiri EXTERNE > Certificari OHSAS 18001: 2007 si ISO 14001:2004

Opt parcuri de afaceri TECOM primesc certificarile OHSAS 18001: 2007 si ISO 14001:2004

Recunoastere internationala a eforturilor depuse de parcurile de afaceri TECOM in directia sanatatii si sigurantei profesionale si a protectiei mediului

Dubai, 7 iunie 2011. TECOM Investments, un conglomerat diversificat si un membru al Dubai Holding, a anuntat ca opt din parcurile sale de afaceri au primit certificate internationale ale standardelor pentru sistemul de management al mediului ISO 14001 si pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii profesionale OHSAS 18001 din partea Det Norske Veritas (DNV).

Standardul pentru sistemul de management al mediului (ISO 14001:2004) si standardul pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii profesionale (OHSAS 18001:2007) reprezinta doua dintre cele mai acreditate certificari din lume. DNV este lider printre organismele de certificare internationale, oferind servicii de certificare ale sistemelor de management.

Parcurile de afaceri care au primit certificarile sunt urmatoarele: Dubai Internet City, Dubai Outsource Zone, Dubai Media City, Dubai Studio City, International Media Production Zone, Dubai Knowledge Village, Dubai International Academic City si DuBiotech.

Certificarile internationale primite de parcurile de afaceri TECOM depun marturie despre adoptarea celor mai inalte standarde globale pentru management si imbunatatirea sistemelor de mediu ISO14001, de sanatate si siguranta profesionala OHSAS.

Dr. Amina Al Rostamani, presedintele consiliului de administratie al parcurilor de afaceri TECOM, a declarat:

“Angajamentul nostru de a implementa cerintele impuse atingerii celor doua standarde internationale va reduce riscurile legate de sanatatea si siguranta angajatilor, clientilor si partenerilor nostri de afaceri. El ne va ajuta sa gestionam mai bine riscurile legate de mediu din parcurile de afaceri, crescand astfel moralul angajatilor.”

Sistemul de management al mediului ISO 14001 serveste drept o unealta pentru a oferi o cale sistematica de gestionare a preocuparilor fata de mediu ale unei organizatii. La randul sau, standardul pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii profesionale OHSAS 18001 se concentreaza asupra reducerii la minim a riscului intampinat de angajati si a imbunatatirii sistemelor deja existente de management al sanatatii si securitatii la locul de munca.

Hussain Ali, director executiv al parcurilor de afaceri TECOM, a precizat:

“Implementarea sistemului de management al sanatatii si securitatii profesionale si al mediului promoveaza un mediu de lucru sigur si sanatos, punand la dispozitie o platforma de dezvoltare care permite parcurilor de afaceri sa isi identifice si sa isi controleze in mod constant riscurile legate de sanatate, de siguranta si de mediu. Aceasta ajuta la reducerea potentialelor accidente, ne ajuta sa ne conformam legilor si sa ne imbunatatim performanta generala in relatia cu partenerii nostri de afaceri.”

Dedicarea de care dau dovada parcurile de afaceri TECOM fata de standardele internationale privind cele mai bune practici este evidenta daca ne gandim la faptul ca au ales sa fie auditate de prestigiosul organism de certificare Det Norske Veritas si daca luam in considerare accentul pe care il pun in continuare pe imbunatatirea sistemelor de management al sanatatii, securitatii si mediului OHSAS si ISO 14001.

TECOM Investments este castigatorul Programului de Evaluare a Calitatii din Dubai 2009.
sursa: www.zawya.com

› Certificari OHSAS 18001: 2007 si ISO 14001:2004