Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 21930 sprijina sustenabilitatea constructiilor

ISO 21930 va sustine ceea ce procesul de urbanizare, care inregistreza un trend global, dezvolta intr-o maniera favorabila

“ISO 21930:2007, Sustenabilitatea constructiilor – declaratiile referitoare la mediu, va constitui un instrument util arhitectilor, antreprenorilor, locatarilor constructiilor si proprietarilor cladirilor ale caror cerinte referitoare la informatiile privind impactul constructiilor asupra mediului sunt in continua crestere” declara Jacques Lair, leader-ul echipei de experti ISO care participa la dezvoltarea acestui standard ISO.

Certificare ISO 21930

Industria constructiilor este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai mari furnizori de forta de munca dar in acelasi timp reprezinta o sursa de poluare si reziduuri. Se estimeaza ca aceasta industrie genereaza aprox. 40% din reziduurile tarilor Europene. O imbunatire majora se va resimti in industria constructiilor daca scopul conferintei de la RIO si Kyoto va fi indeplinit.

Standardul descrie principiile prin care constructiile respecta cerintele de mediu, luand in considerare intreaga durata de viata a cladirii. Este de asteptat ca prin ISO 21930 sa se puna bazele Tipului III al programului de declaratii de mediu asa cum este descris in ISO 14025:2006, Declaratiile de mediu- Tip III declaratii de mediu- Principii si proceduri.

Scopul general al declaratiilor de mediu din acest sector este de a incuraja si suplini cererea construciilor care indeplinesc cerintele de mediu

Deoarece utilizatorii acestor produse se astepata la informatii nefundamentate, este esential ca declaratiile acestui standard sa indeplineasca cerintele de uniformitate si consistenta.

ISO 21930 a fost dezvoltat astfe incat sa asigure transparenta metodologiilor aplicate pentru dezvoltarea declaratiilor de mediu privind constructiile. Metodologia trebuie sa fie consistenta si stiintific robusta.

Resurse asemanatoare: ISO 21931, Durabilitate in sectorul constructii

› ISO 21930 sprijina sustenabilitatea constructiilor