Home > Noi STANDARDE ISO > Sprijinul standardelor ISO pentru Mass Media

Cum beneficiaza mass media de sprijinul standardelor ISO

In fiecare zi de lucru exista sute de noi trimiteri la site-urile ISO de pe Internet, reflectând cresterea gradului de constientizare a contributiei standardelor ISO in oferirea de încredere în produse si servicii.

Cu toate acestea, multi jurnalisti si alti profesionisti mass-media sunt probabil in necunostinta de cauza in ceea ce priveste rolul substantial jucat de standardele ISO în sprijinirea lor propriei lor industrii.

Cel mai recent numar al revistei ISO Focus include subiectul “ISO si mass-media”.

Raspandirea standardelor ISO

Sunt prezentate standardele care au raspandit pe scara larga tehnologiile inovatoare din industria mass-media.

De asemenea, acestea au facilitat cresterea exploziva a unui nou mediu de comunicare, reprezentat de CD-uri si DVD-uri.

Alte standarde, cum ar fi cele pentru formate digitale de fisiere si pentru imprimare cu ajutorul echipamentelor specifice, au schimbat modul în care lucram.

Sunt incluse informatii despre standardele de compresie digitala JPEG si MPEG cu aplicatiile aferente in fotografia digitala, video CD-uri, formatele MP3, DVD si televiziunea digitala ( STB ).

JPEG este utilizat pe scara larga nu numai de catre mass-media ci si de milioane de membri al publicului pentru a trimite fisiere cu fotografii prin e-mail, în timp ce MPEG a ajutat industra DVD sa aiba cifre de afaceri record de multe milioane de dolari.

Standardele JPEG si MPEG au fost onorate de trei ori cu premiile Emmy din industria de televiziune SUA.

Revista include articole despre standardele ISO – si standarde comune dezvoltate cu partenerul sau, Comisia Electrotehnica Internationala (IEC) – care sunt instrumente cheie pentru diferite sectoare ale industriei media.

Acestea includ standarde pentru fotografie, imagini si înregistrari video, cinema digital, echipamente de imprimare pentru birou si pentru modalitatea de conectare universala a echipamentelor si accesoriilor ( Universal Plug and Play ).

Aceasta este o tehnologie inovatoare, care nu numai ca va permite inchiderea luminii sau spravegherea animalelor de companie de la distanta, dar va da si posibilitatea arhivarii fisierelor astfel incat se pot viziona oriunde pe orice suport media ca televizorul, pc-ul sau telefonul mobil.

Articolul include, de asemenea, un articol despre ISO 32000-1, standard pentru omniprezentul format de fisier PDF, folosit în mii de aplicatii diverse.

Alte informatii se refara la standardele pentru tehnologia grafica, stocarea datelor pe medii optice, mijloacele de formatare a textului si de stocare/schimb de date.
De standardele ISO beneficiaza nu numai utilizatorii, dar si producatorii si furnizorii de servicii din industria mass-media.

› Sprijinul standardelor ISO pentru Mass Media