Home > Noi STANDARDE ISO > Revista ISO Focus + arunca o privire asupra crearii standardelor

Aspecte legate de dezvoltarea standardelor internationale ISO

Recent publicata editie din ianuarie a revistei ISO Focus + dezvaluie o perspectiva interna asupra aspectelor legate de dezvoltarea standardelor internationale, incluzand un interviu cu un CEO al unui brand binecunoscut pe plan interational care foloseste intensiv standardele in activitatea interna.

Editia mai contine si articole cu privire la standardele operative, cu un exemplu legat de traficul cu materiale radioactive.

ISO Focus + va fi publicata de 10 ori pe an, in editii de limba engleza si franceza.

In plus mai sunt postate diverse articole bonus pe site-ul web ISO.

Sunt inlocuite astfel doua reviste: ISO Focus, care furniza o imagine de ansamblu a standardelor ISO si a activitatilor conexe si ISO Management Systems, care a acoperit domeniul standardelor pentru management si modalitatile lor practice de implementare la nivel global.

De acum inainte, acoperirea domeniului standardelor pentru managementul sistemelor – precum bine cunoscutele ISO 9001 si 14001 – va fi facuta prin noi articole incluse in revista ISO Focus+. Mai mult, revista va avea rolul unui “one stop shop”, oferind informatii despre intregul spectru de standarde ISO, pentru diverse domenii: tehnic, management, bune practici si evaluarea conformitatii pentru produse, servicii, sisteme, materiale si profesii.

Se va pune accent si pe aplicarea practica a standardelor cat si pe beneficiile aduse de ele pentru utilizatori si toate partile implicate.

Secretarul general ISO, Rob Steele, comenteaza:

“Evidentierea beneficiilor utilizarii standardelor ISO in experienta de zi cu zi demonstreaza ca acestea nu au un caracter academic, amorf si teoretic. Standardele ISO sunt dezvoltate de experti in domeniu care au experienta practica cu privire la elementele incluse in standardele dezvoltate de ei. Standardul ISO este prin urmare o adevarata comoara ce contine cele mai bune practici ce pot fi urmate.”

ISO Focus + subliniaza faptul ca standardele ISO in curs de dezvoltare beneficiaza nu numai de expertiza tehnica dar si de o formidabila practica in conducerea resurselor umane, in politicile abordate de companie, in gestionarea resurselor si a timpului.

Prima editie include un raport special intitulat ”Dezvoltarea standardelor – o privire introspectiva”, raport detaliat de o serie de persoane cu o remarcabila experienta, lucrand atat in sectorul public cat si privat si care si-au pus la dispozitia ISO talentele manageriale.

Autorii au scris despre propriile experiente, motivatii si provocari cu care se confrunta curent cat si cu privire la recompensele legate de intelegerea faptului ca standardele pe care le dezvolta au o contributie pozitiva in lumea in care traim. (www.iso.org)

› Revista ISO Focus + arunca o privire asupra crearii standardelor