Home > Noi STANDARDE ISO > Revista ISO Focus + prezinta planul strategic ISO 2011-2015

Recent publicata editie din ianuarie 2011 a revistei ISO Focus + ofera o privire de ansamblu asupra planului strategic ISO 2011-2015, cu denumirea sugestiva „Solutii la provocarile globale”

Editia include si un interviu cu Pascal Lamy, directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), organizatie ale carei acorduri incurajeaza utilizarea standardelor internationale.

Pentru Pascal Lamy, standardele internationale joaca un rol important in reducerea sau chiar eliminarea barierelor care limiteaza in mod inutil activitatile comerciale.

Directorul general al OMC comenteaza : “Un standard international poate fi vazut ca o adevarata biblioteca de cunostinte colective ale comunitatii internationale, intr-un anumit domeniu. Acest lucru este estrem de valoros. Aproape prin definitie, un standard international este rezultatul direct al cooperarii multilaterale …. ”

Prezenta editia a revistei include, de asemenea, un articol privind standardele ISO de actualitate in domeniul pregatirii pentru un eventual cutremur.

ISO, din a carei componenta fac parte institutele nationale de standardizare din 163 de tari, este cel mai mare dezvoltator mondial de standarde voluntare, bazate pe consens, cu un portofoliu curent alcatuit din mai mult de 18 500 standarde pentru mediul de afaceri, guvern si societate.

Contributia standardelor internationale ISO la abordarea diversitatii crescande a provocarilor complexe si interdependente cu care umanitatea se confrunta astazi se afla in centrul strategiei ISO pentru urmatorii cinci ani, care face obiectul principal al raportului special din cadrul editiei din ianuarie 2011 a revistei ISO Focus+.

Presedintele ISO, domnul Dr. Boris Aleshin comenteaza:

“Este clar ca ISO are o reputatie in crestere referitoare la dezvoltarea de solutii care sunt relevante la nivel global. In subiecte cum ar fi inovatiile si tehnologia, sanatatea si siguranta alimentara, securitatea, schimbarile climatice, si in prezent responsabilitatea sociala, standardele internationale in general si ISO in mod special pot si au o contributie majora.”

Planul strategic ISO 2011-2015 – Solutii la provocarile globale, subliniaza cuprinzatoarea foaie de parcurs a organizatiei pentru urmatorii cinci ani.

Planul a fost dezvoltat in urma celor mai vaste consultari efectuate vreodata a partilor interesate din intreaga lume, inclusiv a membrilor organizatiei, a utilizatorilor de standarde si a organizatiilor internationale.

Cu contributii din partea ofiterilor ISO, numarul din ianuarie 2011 a revistei prezinta modalitatea in care intentioneaza ISO sa valorifice capacitatile sale pentru a ajunge la potentialul maxim in perioada urmatoare.

Sunt include, de asemenea, extrase din procesul de consultare ISO legate de planul strategic, prezentate de o selectie de membri ISO si organizatii internationale partenere ISO.

Sunt impartasite propriile opiniile legate de viitorul ISO si de importanta in crestere a organizatiei, fiindu-i atribuita un rol esential in sprijinirea unei economie mondiale durabile.

Alte teme cuprinse in raportul special includ:
• Sublinieri ale Planului de actiune ISO pentru tarile in curs de dezvoltare 2011-2015 din partea presedintelui comitetului ISO pentru problematica tarilor in curs de dezvoltare (ISO / DEVCO)
• O analiza aprofundata asupra strategiei de comunicare ISO – inclusa in cadrul celor sapte obiective ale Planului Strategic ISO 2011-2015.

In plus fata de revista, un nou articol a fost adaugat in cadrul sectiunii articole online bonus din cadrul site-ului www.iso.org : Standarde de cablare ISO/IEC- Sprijinirea transformarii stadioanelor de fotbal in arene high-tech. (dupa un articol ISO.org)

› Revista ISO Focus + prezinta planul strategic ISO 2011-2015