Home > Noi STANDARDE ISO > Standardele ISO cu privire la tehnologiile RFID si comertul mondial

Revista ISO arata cum faciliteaza comertul mondial standardele cu privire la tehnologiile RFID

Editia din aprilie a revistei ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare), ISO Focus +, arata cum a reusit diversitatea aplicatiilor in care s-au folosit standardele ISO pentru identificarea prin radio frecventa ( RFID ) sa faciliteze faciliteze comertul mondial.

Folosirea RFID a cunoscut o evolutie exploziva in ultimii 10 ani si se estimeaza ca in urmatorii 10 ani se va ajunge la o cifra de afaceri globala de 27.59 miliarde USD prin folosirea tehnologiilor sus mentionate- o crestere care nu ar fi posibila fara folosirea standardelor armonizate.

Editia din aprilie a ISO Focus + arunca o privire de ansamblu asupra diversitatii standardelor ISO din domeniul RFID, subliniind o parte din multiplele domenii care fructifica beneficiile utilizarii lor: de la biblioteci si recipiente de imbuteliere a produselor gazoase la echipamentele de identificare a animalelor si la transporturile de marfa containerizate.

In acesta editie a revistei se evidentiaza o serie de exemple-cheie de folosire a tehnologiei RFID, alaturi de modalitatile in care standardele ISO contribuie la crearea unui cadru de lucru armonizat, imbunatatind transparenta, eficienta si siguranta dintr-o piata globala complexa, dinamica si in evolutie ascendenta, concomitent cu optimizarea proceselor specifice mediului de afaceri si cu reducerea costurilor operationale pentru companii.

Standardele ISO pentru tehnologiile RFID aduc, de asemenea, beneficii importante in urmarirea produselor pe masura ce acestea se misca de-a lungul lantului de aprovizionare, printre aceste beneficii numarandu-se preventia pierderilor, inventarierea si transparenta traseului marfii in tranzit.

Ca raspuns la ultimele tendinte de piata, ISO lucreaza in prezent la standardele vor duce tehnologiile RFID la un nivel superior.

Editia din aprilie a revistei ISO Focus+ include si un interviu in exclusivitate cu Edouard Dayan, director general al Universal Postal Union ( UPU ), care explica modalitatea in care standardele internationale de calitate ajuta la mentinerea competitivitatii serviciilor postale, intr-o lume condusa din ce in ce mai mult de comertul electronic si de comunicarea online: ” Globalizarea si cresterea integrarii economice este posibila doar prin folosirea standardelor”.

Revista include, de asemenea, articole despre utilizarea:
ISO 9001, standardul de management al calitatii in cadrul lanturilor de aprovizionare
ISO 17025, standard de acreditare a laboratoarelor, intr-un program de comensurare a calitatii laptelui, condus de Universitatea Cornell si care acopera 8 000 ferme din SUA.

In plus fata de revista, doua noi articole au fost adaugate la sectiunea articol bonus de pe site-ul ISO, www.iso.org (sursa acestui articol) : ISO 31000 şi criza vulcanului islandez si Punerea in aplicare a standardului ISO 14001 in Jamaica.

› Standardele ISO cu privire la tehnologiile RFID si comertul mondial