Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 16738 / 2009, Protectia in caz de incendiu

Noul raport ISO 16738 va contribui la facilitarea evacuarilor cladirilor cuprinse de incendiu

Un nou raport ISO cu privire la comportamentul oamenilor in timpul incendiilor va ajuta la proiectarea unor cladiri mai sigure, care au modalitati de evacuare mai rapide si permit limitarea riscului de arsuri.

Standardul ISO 16738 : 2009, Protectia in caz de incendiu – Informatii tehnice asupra metodelor de evaluare a comportamentului si deplasarii persoanelor, asigura informatii asupra metodelor folosite la evaluarea sigurantei in proiectarea structurilor impotriva incendiilor, incluzand aici tunele, complexe de cladiri subterane, nave si vehicule.

Standardul ofera consiliere cu privire la evaluarea, cuantificarea si managementul comportmentului uman, in special cel din timpul evacuarilor de urgenta din timpul unui incendiu, cat si evaluarea sensibiltatii oamenilor la expunerea la foc sau la efectele colaterale determinate de acesta.

Consultanta ISO 16738 ofera indicatii cu privire la:

• Determinarea modalitatii de evacuare si timpii necesari iesirii din cladiri, atat pentru ocupantii care nu sunt direct expusi la foc sau la efectele acestuia, cat si pentru ocupantii expusi focului, fumului si caldurii
• Evaluarea intervalului de timp pentru o evacuare sigura in raport cu capacitatea umana de a rezista la foc si caldura.

Certificarea ISO 16738 va fi utila atat firmelor de proiectare cat si societatilor care activeaza in domeniul protectiei antiincendiu.

› ISO 16738 / 2009, Protectia in caz de incendiu