Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 7176 – 10 : 2008 pentru Scaune cu rotile

ISO 7176-10 : 2008, Scaune cu rotile – sectiunea 10
Determinarea capacitatii de depasire a obstacolelor pentru scaunele cu rotile alimentate electric

O plimbare linistita pentru utilizatorii de scaune cu rotile, cu noul standard ISO 7176

Terenurile denivelate, pragurile de usa, bordurile, schimbarile în inaltimea trotoarelor pot pune serioase probleme pentru utilizatorii de scaune cu rotile.

Noul standard ISO va masura capacitatea scaunelor cu rotile alimentate electric, inclusiv a scuterelor, de a urca si coborî aceste obstacole în conditii de siguranta.

ISO 7176-10:2008, Scaune cu rotile – sectiunea 10: Determinarea capacitatii de depasire a obstacolelor pentru scaunele cu rotile alimentate electric, prevede o metoda sigura de masurare a capacitatii de urcare-coborare pentru scaunele cu rotile alimentate electric destinate a transporta o singura persoana.

Cerinte consultanta / certificare ISO 7176

Standardul specifica cerintele pentru echipamentele de testare, descrie procedurile de testare si prevede specificatiile de raportare a rezultatelor testului.

“Acest nou standard va ajuta utilizatorii sa selecteze cele mai adecvate scaune electrice cu rotile pentru depasirea obstacolelor in conditii de siguranta “, spune Dev Banerjee, presedintele comisiei care a dezvoltat standardul.

“Testele incluse în acest standard vor furniza informatii foarte utile atat pentru utilizatori cat si pentru medicii care recomanda aparatele si vor facilita compararea produselor fabricate si comercializate în diferite tari.”

ISO 7176-10 ISO a fost elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 173, Produse pentru asistenta persoanelor cu handicap, subcomisia SC 1, Scaune cu rotile.

ISO / TC 173 a elaborat numeroase standarde pentru persoanele cu handicap, de la echipamente ajutatoare pentru ostomie (incizii chirurgicale pentru evacuarea produselor rezultate in urma digestiei) si incontinenta urinara pana la echipamente de asistenta pentru traversare pietonala pentru oamenii cu dificultati de vedere.

Standardul ISO 7176-10:2008, Scaune cu rotile, sectiunea 10: Determinarea capacitatii de depasire a obstacolelor pentru scaunele cu rotile alimentate electric este disponibil la membri institutelor nationale ISO.

De asemenea, poate fi obtinut direct de la secretariatul central ISO, la pretul de 48 franci elvetieni prin ISO Store sau prin contactarea Departamentului de Marketing si Comunicare.

› ISO 7176 – 10 : 2008 pentru Scaune cu rotile