Home > Stiri EXTERNE > Certificat ISO 9001:2008 pentru un magazin de bhel

Magazinul de bhel din Pune obtine certificare ISO 9001:2008

Primul magazin de bhel din tara care primeste o asemenea certificare pentru managementul calitatii. Ganesh Bhel and Chaat Products, firma activand in metropola Pune, a primit certificarea ISO 9001:2008 de la TÜV AUSTRIA pentru fabricarea si impachetarea produselor sale.

Potrivit proprietarilor, este vorba despre primul magazin de bhel (snack pe baza de orez, legume si sos de tamarin foarte apreciat de indieni) din tara care primeste o asemenea certificare ISO 9001/2008. Directorii Ganesh Bhel, Rupesh si Dinesh Gudmewar, au extins afacerea tatalui lor incorporand tehnologii noi si management de ultima ora.

Intr-o declaratie data ziarului financiar Business Standard, directorul Ganesh Bhel, Dinesh Gudmewar, a mentionat:

“Am aplicat pentru certificarea ISO in august anul trecut. Noi am fost instruiti de un consultant ISO privat pentru a obtine aceasta certificare ISO 9001:2008. Plecand de la a prepara bhel-ul si pana la a-l impacheta, procesele au devenit acum mult mai sistematizate gratie certificarii ISO. Asta inseamna ca putem furniza servicii si produse alimentare de calitate clientilor nostri in mai putin timp.”

Ganesh Bhel are cinci puncte de vanzare in oras, din care doua sunt francize. Directorul a adaugat: “Inainte obisnuiam sa exportam bhel si panipuri (mancare traditionala indiana alcatuita din painici umplute cu tamarin, chili, cartofi, ceapa si naut) in tari ca Singapore, SUA si Dubai. Dar am oprit aceasta activitate pentru a ne concentra pe piata locala si pentru a extinde afacerea francizelor. Dar ne gandim serios sa reincepem sa exportam in urmatoarele sase luni. Suntem gata sa experimentam cu noi arome si sa livram produsele noastre in malluri si multiplexuri. Toate produsele noastre sunt in forma uscata. De asemenea, vom introduce noi arome ca smantana si ceapa si arome mexicane special pentru malluri si multiplexuri. Si incurajam femeile sa vina cu idei noi si sa le puna in practica pentru noi.”

Ganesh Bhel a instalat camere de luat vederi in toate punctele de vanzare pentru a supraveghea mai bine stocurile din toate filialele si a monitoriza cererea de produse.

De asemenea, programe de software de gestiune au fost instalate in toate sucursalele. Firma a introdus multe schimbari in industria producatoare de bhel ca apa minerala si vasele sterilizate, linguri si ambalaje de calitate pentru exporturile efectuate spre Singapore, Dubai si America.
sursa: www.business-standard.com

› Certificat ISO 9001:2008 pentru un magazin de bhel