Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 22222 – Planificarea financiara personala

Pana acum, oamenii care cautau consiliere despre cum sa-si planifice pensiile sau cum sa-si investeasca mai bine economiile se confruntau cu probleme similare pretutindeni. Exista posibilitati foarte variate de alegere a unor scheme de investitii, cadrele legale variaza de la o tara la alta, iar investitiile pot merge prost. Cu atati planificatori financiari dintre care putem alege, de unde am putea sti in cine sa avem incredere si cum ar trebui sa comparam diferitele scheme oferite?

Organizatia Internationala pentru Standardizare a publicat primul standard international care ajuta oamenii sa hotarasca daca pot sau nu avea incredere in codul etic si competenta expertilor care propun consultanta privind planificarea financiara personala.

ISO 22222 – Planificarea financiara personala – are ca scop cresterea increderii clientilor prin oferirea unor criterii de masurare international recunoscute privind un inalt standard global al serviciilor.

Miezul standardului este cadrul care se aplica tuturor aspectelor comportamentului etic al planificatorului financiar, cadru care are ca cerinta majora respectarea regulilor si reglementarilor aplicabile. ISO 22222 expune metodele de evaluare a competentei si obliga planificatorul financiar sa-si demonstreze continuu calificarea in domeniu prin urmarea de programe de formare necesare si prin pastrarea evidentei urmarii acestora. (www.iso.org)

› ISO 22222 – Planificarea financiara personala