Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 20857 – Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii

Noul standard ISO 20857 contribuie la cresterea increderii in procesul de sterilizare a dispozitivelor medicale

iso 20857 sterilizareAsigurarea faptului ca echipamentele medicale sunt sterile poate fi cruciala pentru siguranta pacientilor.
Noul standard ISO 20857:2010, Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii – Sterilizare in mediul uscat – Cerinte pentru dezvoltarea, validarea si controlul de rutina al procesului de sterilizare a dispozitivelor medicale, va ajuta producatorii, laboratoarele medicale, autoritatile de reglementare si practicienii din domeniul igienei la nivel mondial in promovarea bunelor practici in procesul de sterilizre.

Standardul se aplica atat in cazul produselor medicale reutilizabile, care sunt reprocesate de catre furnizorii de servicii de sanatate cat si in cazul produselor de unica folosinta, care sunt sterilizate in cadrul procesului de fabricatie, fiind livrate in stare sterila.

Standardul ISO 20857 : 2010 specifica cerintele pentru dezvoltarea, validarea si controlul de rutina al procesului de sterilizare in mediu uscat al diverselor echipamente medicale.

Standardul descrie, de asemenea, cerinte si ofera indrumari (consultanta ISO 20857)  in legatura cu procesele de antipiretice care utilizeaza surse de caldura uscata.

Conformitatea cu cerintele prezentului standard international va asigura faptul ca aceste activitati sunt fiabile si reproductibile.

In plus fata de aspectele medicale, ISO 20857 va contribui la facilitarea comertului international cu dispozitive medicale sterile.

Standardul ISO 20857:2010 promoveaza bunele practici in scopul de a preveni infectiile si a creste nivelul de sanatate al pacientului. (www.iso.org)

› ISO 20857 – Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii