Home > Noi STANDARDE ISO > Nou proiect ISO de standard pentru sustenabilitate

ASABE anunta aprobarea ISO a unui nou proiect de standard pentru sustenabilitate

St Joseph, Michigan. 22 mai 2012. Societatea Americana a Inginerilor Agricoli si Biologici (ASABE) anunta ca Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) a aprobat un nou proiect de dezvoltare a unui standard international care se refera la principiile de durabilitate pentru tractoare si utilaje agricole si forestiere, precum si pentru echipamentele electrice si de irigare dedicate gradinilor si spatiilor verzi.

ISO 17989-1, Tractoare si utilaje agricole si forestiere – Sustenabilitate – Principii, va pune la dispozitie liniile directoare necesare integrarii principiilor, practicilor si consideratiilor de natura ecologica in proiectarea utilajelor agricole si forestiere. Standardul va mai constitui si un fundament pentru dezvoltarea unor standarde specifice utilajelor in privinta sustenabilitatii ecologice.

O schita initiala a fost deja acceptata, iar o intrunire a voluntarilor din acest proiect va fi programata in viitorul apropiat pentru a imbunatati, actualiza, clarifica si rezolva comentariile si sugestiile timpurii aduse in timpul scrutinului initial pentru proiect.

Proiectul va fi dus la indeplinire de un grup de lucru ISO nou format care va trata probleme de sustenabilitate, ISO/TC23 WG 2, care este organizat de o delegatie germana. Michael Senneff, din partea Product Safety Help, LLC (SUA), va conduce proiectul. Un alt comitet tehnic ISO, si anume ISO/TC 207, Managementul mediului, va oferi informatii suplimentare si un ghid de lucru.

ASABE este administrator acreditat al grupului consultativ tehnic din SUA pe langa comitetul ISO despre tractoare si utilaje agricole si forestiere (TC23), participand la sapte subcomitete ISO. Membrii sai provin din mediul academic sau comercial si sunt interesati direct de problemele dezbatute. Participarea la dezvoltarea de standarde este avantajoasa atat pentru comert, cat si pentru public, deoarece astfel se garanteaza ca probleme cum ar fi siguranta consumatorului sau tehnologiile emergente sunt abordate intr-o maniera amanuntita si oportuna, reducand barierele din calea comertului care se pot ridica in absenta standardizarii.

ASABE este o organizatie de standardizare recunoscuta international pentru dezvoltarea de standarde alimentare, agricole si biologice, cu peste 240 de standarde proprii publicate pana in prezent.

Conformarea la standardele ASABE este voluntara, cu exceptia cazurilor cand este solicitata prin cerinte impuse de state, provincii sau alte forme guvernamentale. Standardele ASABE sunt elaborate prin consens, in acord cu procedurile aprobate de Institutul National American de Standarde (ANSI).

Societatea Americana a Inginerilor Agricoli si Biologici este o organizatie educationala si stiintifica dedicata dezvoltarii ingineriei aplicabile sistemelor agricole, alimentare si biologice. Infiintata in 1907 si avand sediul central in St Joseph, Michigan, ASABE cuprinde aproape 10000 de membri din peste 100 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.asabe.org.

› Nou proiect ISO de standard pentru sustenabilitate